Κόσμος

Χονγκ Κογκ: Ο απίστευτος λόγος που οι ουρανοξύστες έχουν ανοίγματα (εικόνες)

Αν έχεις επισκεφθεί το Χονγκ Κονγκ, τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει τις τεράστιες τρύπες που έχουν οι ουρανοξύστες στο εξωτερικό τους και οι οποίες μοιάζουν με ένα τεράστιο άνοιγμα, λες και κάτι θα χρειαστεί να περάσει από εκεί.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που σκέφτηκες κι εσύ το ίδιο, το Bussiness Insider λύνει την απορία σου, αποκαλύπτοντας την χρησιμότητα που έχουν αυτά τα ανοίγματα στους ουρανοξύστες.

Σύμφωνα με την Κινέζικη παράδοση, οι τρύπες αυτές ονομάζονται πύλες των δράκων και έχουν σημαντική θέση στο φενγκ σούι.

Η Κινέζικη λαογραφία αναφέρει πως οι δράκοι πρέπει να πετάξουν από τα βουνά, μέχρι το νερό χωρίς να συναντήσουν εμπόδια, πράγμα που σημαίνει πως τα ανοίγματα στους ουρανοξύστες έχουν αυτή την ιδιότητα.

Συγκεκριμένα, οι δράκοι είναι σημαντικό μέρος της Κινέζικης μυθολογίας, καθώς πιστεύεται πως αν τους εμποδίσεις να φθάσουν στο προορισμό τους, τότε σε περιμένει μεγάλη ατυχία.

Έτσι, τα μεγάλα κτίρια ακολουθούν κι αυτά τους κανόνες του φενγκ σούι, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, όσες εταιρίες δεν το ακολούθησαν, πήραν την κάτω βόλτα και έκλεισαν.

Πλέον το φενγκ σούι είναι διαδεδομένο σε όλον τον κόσμο, με τους υποστηρικτές του να θεωρούν πως μέσω της συγκεκριμένης τοποθέτησης διάφορων αντικειμένων στο χώρο εξασφαλίζεται η ευημερία και η αρμονία σε ένα άτομο.

Αυτό βέβαια που προκαλεί εντύπωση, είναι πως το φενγκ σούι δεν είναι μόνο μέρος της κινέζικης παράδοσης, αλλά και μία πολύ κερδοφόρα δουλειά σε όσους την ασκούν.

Έτσι, πίσω από αυτή την φιλοσοφία υπάρχει μία ολόκληρη στρατηγική, με τους ασκούμενους της να ζητούν εκατομμύρια ευρώ, για να διακοσμήσουν τις εταιρίες με τέτοιο τρόπο, ώστε η ενέργεια των αντικειμένων (ή αλλιώς «τσι») να φέρει την ευημερία και την ισορροπία σε μία επιχείρηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...