Πολιτική

Χατζηδάκης: «Το τέταρτο μνημόνιο είναι το τίμημα του λαϊκισμού»

«Το μόνο που προσφέρει αυτή η κυβέρνηση ως προοπτική στη χώρα είναι μέτρα, μέτρα και νέα μέτρα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Ενώ αυτή η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι θα μας βγάλει από τα μνημόνια, μετά το τρίτο μνημόνιο φέρνει ουσιαστικά και το τέταρτο μνημόνιο, πράγμα το οποίο δεν ήταν καθόλου δεδομένο και νομοτελειακό το καλοκαίρι του 2015. Όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία τώρα συζητάμε, δεν υπήρχαν στον ορίζοντα με την κυβέρνηση Σαμαρά, δεν υπήρχαν ούτε καν με την κυβέρνηση Τσίπρα ολόκληρο το 2015. Προέκυψαν ακριβώς επειδή η οικονομία πάει προς τα πίσω, τα πράγματα έχουν ξεφύγει και αυτό είναι το τίμημα του λαϊκισμού, της τσάμπα μαγκιάς, αυτό πληρώνουμε σήμερα» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές σημείωσε: «Το κλείσιμο της αξιολόγησης συνδέεται με ένα πολύ μεγάλο βάρος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που "πληρώνουν τη νύφη". Οι συντάξεις θα περικοπούν --ορισμένοι θα χάσουν δύο συντάξεις και την ίδια στιγμή θα έχουμε επίπτωση στους μισθωτούς, διότι υπολογίζεται ότι θα δίνουν 650 ευρώ φόρο στην εφορία άνθρωποι που σήμερα δεν πληρώνουν, άρα αυτό ισοδυναμεί για κάποιους με έναν μισθό».

Σε ό,τι αφορά τη στάση τη ΝΔ απέναντι στη συμφωνία εάν θα γίνει κυβέρνηση, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε: «Η ΝΔ είχε ζητήσει πολιτική αλλαγή ακριβώς για να προχωρήσει ο τόπος προς την πορεία της Ιρλανδίας, της Κύπρου και να αποφύγουμε τέτοιου είδους μέτρα [...] Δεν είμαστε ο "δεξιός ΣΥΡΙΖΑ", έτσι ώστε με ένα άρθρο και έναν νόμο να διαγράφουμε τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας». Διευκρίνισε δε ότι «οι διεθνείς συμβάσεις για την οικονομία δεν είναι γραμμένες σε πέτρα, αλλά μπορούν να γίνουν καλύτερες ή χειρότερες, ανάλογα με τις κυβερνήσεις, που θα τις χειριστούν». «Μας δεσμεύουν οι στόχοι των συμφωνιών της χώρας, δε μας δεσμεύουν οι τρόποι» επισήμανε.

Αναφερόμενος στις θέσεις της ΝΔ για τη λειτουργία το δημόσιου τομέα ο κ.Χατζηδάκης σημείωσε: «Χρειαζόμαστε ένα κράτος, το οποίο να είναι προσανατολισμένο στην αποστολή του, δηλαδή να εξασφαλίζει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον πολίτη, π.χ. υψηλής ποιότητας αστυνόμευση, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον χώρο της Παιδείας και της Υγείας», ενώ για τις δημόσιες επενδύσεις είπε πως «δεν είναι δυνατόν να στηριχθούμε σε μεγάλο βαθμό σε αυτές, αν εξαιρέσει κανείς το ΕΣΠΑ».

«Ο επενδυτικός νόμος, τον οποίο διαφήμισε η κυβέρνηση, ψηφίζοντάς τον πριν από λίγους μήνες στη Βουλή, προβλέπει άμεσες επιχορηγήσεις 500 εκατ. ευρώ για μία 5ετία, όταν οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης σωστά υπολογίζουν ότι για να ξεκολλήσει η χώρα από το τέλμα χρειαζόμαστε επενδύσεις -για μία 5ετία πάλι- της τάξης των 100 δισ. ευρώ, δηλαδή 200 φορές παραπάνω. Από πού θα τα βρούμε αυτά;» διερωτήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι «χρειαζόμαστε μία στροφή στις ιδιωτικές επενδύσεις και αυτή η προστιθέμενη αξία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις που διατύπωσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης σε συνέντευξη σε εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Η απάντηση της ΝΔ είναι σαφής. Στην Ελληνική Δημοκρατία κάνει κουμάντο ο ελληνικός λαός κι ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να κάνει κουμάντο, ανεξαρτήτως των επιθυμιών οποιουδήποτε επιχειρηματία. Έτσι λειτουργούν οι δυτικές δημοκρατίες, εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα, και είμαστε αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να την προστατέψουμε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης