Κόσμος

Φ. Ολάντ: Η επίθεση χάκερ στον Μακρόν δεν θα μείνει χωρίς απάντηση

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η επίθεση χάκερ που υπέκλεψαν εσωτερικά έγγραφα από την ομάδα του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν δεν θα μείνει «χωρίς απάντηση».

«Γνωρίζαμε ότι θα υπήρχαν αυτοί οι κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς αυτό έχει γίνει και αλλού. Τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απάντηση» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος στο Γαλλικό Πρακτορείο έπειτα από μια επίσκεψη στην έκθεση «Θησαυροί του Ισλάμ στην Αφρική» στο Ινστιτούτο του Αραβικού Κόσμου (Ima) στο Παρίσι, έχοντας στο πλευρό του τον βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ' και τον πρόεδρο του Ima Ζακ Λανγκ.

«Εάν υπήρξε πραγματικά ένας συγκεκριμένος αριθμός παρεμβολών ή λήψεων θα υπάρξουν και διαδικασίες που θα εφαρμοστούν» τόνισε ο Ολάντ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. «Πρέπει να επιτρέψουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες» συμπλήρωσε ο ίδιος διαβεβαιώνοντας ότι οι κρατικές αρχές είχαν επίσης «κινητοποιηθεί», «προτού γίνουν αυτές οι αποκαλύψεις».

«Από τη στιγμή που γνωρίζαμε ότι διεξάγονται αυτές οι επιχειρήσεις, ότι υπάρχουν απειλές, βρισκόμασταν σε πολύ μεγάλη επιφυλακή» σημείωσε ο ίδιος. Αντίθετα πάντως με την ομάδα του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν, ο Φρανσουά Ολάντ δεν διακρίνει σε αυτές τις διαδικτυακές επιθέσεις μια απόπειρα «αποσταθεροποίησης».
«Δεν βλέπω τίποτα τέτοιο» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ