Αρχείο

Φραγγέλιο Αμβρόσιου κατά Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και Συνόδου του Κολυμπαρίου με πύρινη ρομφαία τα κείμενα από το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Με ειδική αναφορά στο θέμα που το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ανέδειξε πρώτο την περασμένη εβδομάδα με την επίθεση του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ο κ. Αμβρόσιος επανέρχεται σήμερα απαντώντας με σφοδρότητα στις υβριστικές αναφορές του κ. Σεραφείμ.

Επιπλέον δίνει συνέχεια και στην προηγούμενη παρέμβασή του με αφορμή την Σύνοδο του Κολυμπαρίου και τις αντιδράσεις σε αυτήν καθώς ασφαλώς και την στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Μάλιστα παραθέτει ένα ακόμη θέμα που προ μηνών είχε αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με τίτλο: «Βόμβα στα θεμέλια» του Αγίου Όρους: Αγιορείτες πατέρες διακόπτουν επίσημα το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η Επιστολή τους προς την Ιερά Κοινότητα».

Αναλυτικά η νέα παρεμβασή του:

ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΘΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ, ΟΔΗΓΟΥΜΕΘΑ ΣΕ ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΔΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ:

Το πλήρωμα της Εκκλησίας, Κλήρος και Λαός,επικυρώνει τις Αποφάσεις των Συνόδων! Ιδού η Απόδειξη:

Η Εγκύκλιος των τεσσάρων Πατριαρχών της Ανατολής του έτους 1848 καταλήγει με την διακήρυξη:

«Παρ' Ημίν ούτε Πατριάρχαι, ούτε Σύνοδοι εδυνήθησάν ποτέ εισαγαγείν νέα, διότι ο υπερασπιστής της θρησκείας εστίν αυτό το Σώμα της Εκκλησίας, ήτοι αυτός ο λαός, όστις εθέλει το θρήσκευμα αυτού αιωνίως αμετάβλητον και ομοιειδές τω των Πατέρων αυτού» (βλ. Ι.Καρμίρη, Τα Δογματικά και Συμβολικά Μνημεία της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, τόμος Β΄, Αθήνα 1953, σελ. 920)

Η δημοσίευση της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ μας πρός τόν Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο (βλ. mkka.blogspot.com της 01.05.2017) έτυχε μιάς ευρείας αποδοχής και μεγάλης δημοσιότητος.

Από τη θέση αυτή ευχαριστούμε θερμότατα όλους, όσοι είχαν την καλωσύνη να αναδημοσιεύσουν από τόν ιδικόν τους ιστότοπο την επιστολή μας.

Ευχαριστούμε επίσης όσους, είτε διά της απ' ευθείας επικοινωνία μαζί μας, είτε δια των σχολίων τους σε άλλα Blogs, είχαν την καλωσύνη νά μας συγχαρούν για τις θέσεις μας.

Όλως ιδιαιτέρως όμως ευχαριστούμε εκείνους, οι οποίοι έγραψαν εναντίον μας είτε αντιρρητικά, είτε επικριτικά, είτε ακόμη και υβριστικά σχόλια! Τά σχόλια αυτά υπάρχουν διάσπαρτα σέ διάφορα blogs. Δικαίωμα του αναγνώστου είναι νά έχει άποψη και να την εκφράζει με κάθε τρόπο, αρκεί ο τρόπος του να είναι ευπρεπής!

Τέλος, από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις ολόψυχες ευχαριστίες μας και προς τον αγαπητό εν Χριστώ Αδελφό μας, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, ο οποίος με ένα «ζωηρό» αναιρετικό άρθρο, που δημοσιεύθηκε από το διαδίκτυο, επιτίθεται εναντίον μας κατά τρόπο όχι και τόσο .....χριστιανικό! Από τη θέση αυτή Τον ικετεύουμε να μάθει να αναγιγνώσκει τα κείμενα και έπειτα να πιάνει στα χέρια την πέννα για να γράψει ένα κείμενο και μάλιστα επιθετικό-άκρως δε υβριστικό- σε αδελφό και συλλειτουργό Του. Έτσι, λοιπόν, στον ιστότοπο «pentapostagma» της 3ης Μαΐου διαβάζουμε τά εξής εισαγωγικά: «Σφοδρότατη επίθεση στον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο .....εξαπολύει ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ. Οι χαρακτηρισμοί είναι βαρύτατοι, αφού μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τον γηραιό Μητροπολίτη ως ''φωνή της δικτατορίας '' ....»!

Ο Σεβασμιώτατος Αδελφός μας αρχίζει το κείμενό του με τον εξής «γλαφυρό»(;;;;) τρόπο: «Ο μεγαλύτερος υπερόπτης και η φωνή της δικτατορίας.....κατηγορεί τον πιό ταπεινό άνθρωπο του κόσμου, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη ...». Καί παρακάτω στο κείμενό του ο Σεβ. κ. Σεραφείμ γράφει και τα εξής: «Κατά συνέπεια να βρίζει δημόσια ο άγιος Καλαβρύτων τον Οικουμενικό μας, ότι είναι υπεύθυνος.....».

Σεβασμιώτατε εν Χριστώ Αδελφέ Σας παρακαλώ: μάθετε να διαβάζετε τά κείμενα! Στο κείμενο «ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ» δεν υπάρχει ούτε μία υβριστική λέξη για το πρόσωπο του σεπτού μας Πατριάρχου! Παρακαλώ, παύσατε να είσθε υπερόπτης και υβριστής των άλλων!

Ως απάντηση, λοιπόν, στο υβριστικό προς ημάς κείμενό Σας αναδημοσεύουμε κατωτέρω ένα σχετικό με την μή «Μεγάλη και την μή «Αγία» Σύνοδο της Κρήτης κείμενο Αγιορειτών Πατέρων με τίτλο: «Βόμβα στα θεμέλια» του Αγίου Όρους: Αγιορείτες πατέρες διακόπτουν επίσημα το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η Επιστολή τους προς την Ιερά Κοινότητα».

Τέλος, επειδή, ως φαίνεται και Υμείς ανήκετε στους «Αγαπούληδες» του Θεού, Σας παρακαλώ να σπεύσετε και να διαγράψετε από τον Προοιμιακό Ψαλμό, τον οποίο αναγιγνώσκετε σε κάθε Εσπερινό και μάλιστα σε κάθε Προηγιασμένη θεία λειτουργία, δηλ. ολίγον πρίν ή μεταλάβετε του αχράντου Σώματος και του τιμίου Αίματος του Χριστού μας, να διαγράψετε, επαναλαμβάνω, την πρόταση, που όλοι μας εκφωνούμε, «Εκλείποιεν αμαρτωλοί από της γης και άνομοι, ώστε μη υπάρχειν αυτούς»!!! (Ψαλμ. ΡΓ' 103) Δηλ. Ας εξαφανισθούν από προσώπου της γής όλοι οι αμαρτωλοί, οι άνομοι και παράνομοι, ώστε να παύσουν να υπάρχουν επάνω στη γη!!! Εάν δεν το πράξετε τώρα αμέσως, δηλ. εάν δεν σπεύσετε να διαγράψετε την πρόταση αυτή από τον Προοιμιακό Ψαλμό, τότε σκεφθείτε στοχαστικά: μήπως είσθε μία διχασμένη προσωπικότης; Μήπως άλλα λέτε στην προσευχή Σας και άλλα γράφετε στα κείμενά Σας; Ή μήπως δεν κατανοείτε τι διαβάζετε; Αυτά μέ ειλικρίνεια και έντιμη χριστιανική αγάπη προς Υμάς.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, αδελφοί!

Αίγιον, 08 Μαΐου 2017

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...