Κόσμος

Το F-35 θα εκτελεί και αποστολές κλειστής υποστήριξης - Πιστοποιήθηκε με ατρακτίδιο πυροβόλου των 25 χλστ. (βίντεο)


Το νέο ατρακτίδιο πυροβόλου GAU-22 των 25 χλστ. της General Dynamics δοκιμάστηκε με απόλυτη επιτυχία από το Διακλαδικό Μαχητικό Κρούσης F-35B Lightning II για να παρέχει στους Πεζοναύτες των ΗΠΑ την ικανότητα εγγύς αεροπορικής υποστηρίξης (CAS).

Η τελική δοκιμή αεροπορικής βολής έγινε στις 8η Μαΐου 2017 και εκτελέστηκε από την 23η Δύναμη Δοκιμών Ολοκλήρωσης (ITF) της Μοίρας Αεροπορικών Δοκιμών και Αξιολογήσεων “The Salty Dogs” (VX) στον Σταθμό Αεροπορίας Ναυτικού (NAS) Πάτουξεντ Ριβερ.

Στο βίντεο που μόλις αποδεσμεύθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει (το οποίο περιλαμβάνει σκηνές από αρκετές διαφορετικές εξόδους) η ποικιλία των επιπρόσθετων εξωτερικών αποθηκευτικών χώρων που ειναι τοποθετημένοι πάνω στα F-35B της δοκιμής. Τα αεροσκάφη εμφανίζονται με μια έκδοση του πυραύλου αέρος-αερος AIM-9X Sidewinder και, σε μια ξεχωριστή πτήση, με αυτό που φαίνεται να ειναι μια καθοδηγούμενη με λέιζερ βόμβα 500 λιβρών πιθανόν μια εκδοσή της GBU-12 Paveway II.

Το όπλο χρησιμοποιεί μια μοναδική τετράκαννη διαμόρφωση που αναπτύχθηκε για το επιτυχημένο πεντάκαννο πυροβόλο GAU-12/U των 25 χιλ. το οποίο επίσης κατασκευάζεται από την General Dynamics. Το νέο πυροβόλο GAU-22, που μεταφέρεται στο εσωτερικό της έκδοσης F-35A και εξωτερικώς εντός ατρακτιδίου στα F-35B των Πεζοναυτών και F-35C του Ναυτικού των ΗΠΑ ειναι περισσότερο από 40 λίβρες (περίπου 18 κιλά) ελαφρύτερο και απαιτεί 20 τοις εκατό λιγότερο συνολικό χώρο από το προηγούμενο πεντάκαννο GAU-12 των 25 χιλ.

Το νέο πυροβόλο GAU-22 έχει νέο δηλωμένο ρυθμό βολής των «έως 3.300 βολών ανά λεπτό».
https://www.youtube.com/embed/3wvR1BLM8ds

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ