Κοινωνία

Το πεσμένο κινητό "πρόδωσε" τους ληστές των χρηματοκιβωτίων

«Κινηματογραφιστές-μοντέρ» και «ακροατές» της δράσης των ληστών των χρηματοκιβωτίων είχαν γίνει τους τελευταίους μήνες τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη τους από ένα… πεσμένο κινητό τηλέφωνο στην αποτυχημένη ληστεία της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος στις 17 Ιανουαρίου 2017 στο Καπανδρίτι, το οποίο μαζί με άλλα δεδομένα καταχωρίσθηκαν στο λογισμικό σύστημα Intelligence 2 (I2) και ανέδειξαν τις 65 επιχειρησιακές τηλεφωνικές συνδέσεις και τους τόπους κίνησής τους τις ώρες διάπραξης των ληστρικών επιδρομών.

Με αυτόν τον τρόπο τις τελευταίες εβδομάδες οι αστυνομικοί «άκουγαν» τις συνομιλίες των δραστών την ώρα των ληστειών, καθυστερημένα όμως, μετά τις απομαγνητοφωνήσεις τους.

Οι ληστές που συμμετείχαν σε κάθε ληστρική επιδρομή είχαν ανοιχτές τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσά τους και με τους «τσιλιαδόρους» που ήταν επιφορτισμένοι να τους ειδοποιούν είτε για αστυνομική παρουσία, είτε για φύλακα ασφαλείας, ενώ είχαν εντολές να ρίχνουν… καρφιά σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στους στόχους προκειμένου να σκάνε τα λάστιχα εκείνων που μπορεί να τους καταδίωκαν.

Εντύπωση έχει προκαλέσει ένα 18χρονο μέλος της συμμορίας με ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά που έμενε στο στρατόπεδο Καποτά και σχεδόν σε κάθε ληστεία που συμμετείχε φορούσε παπούτσια φωσφορίζοντα!

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 15 άτομα, ωστόσο διαφεύγουν πέντε ακόμη που έχουν ταυτοποιηθεί, ανάμεσα στους οποίους και ο βασικός αρχηγός, ενώ υπάρχει και μεγάλος αριθμός αταυτοποίητων μελών.

Πέρα από τις συνομιλίες τους, προς το παρόν δεν έχουν προκύψει σημαντικές ταυτοποιήσεις αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, κάτι που μπορεί να προκύψει στη συνέχεια από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Πηγή: εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...