Κοινωνία

Τι είναι ακριβώς το Ξενοδοχείο Σκύλων;

Τα ξενοδοχεία σκύλων είναι εγκαταστάσεις που παρέχουν ημερήσια και νυχτερινή φροντίδα για τα σκυλιά, όταν οι ιδιοκτήτες τους λείπουν από το σπίτι για διακοπές ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Η τυπική διαμονή σε κλουβιά μπορεί να προσφερθεί από κτηνιάτρους και κάποιες μικρές πανσιόν ζώων, αλλά οι σημερινοί ιδιοκτήτες, συνήθως αναζητούν κάτι καλύτερο για τους τετράποδους φίλους τους. Και εδώ είναι που έρχεται το ξενοδοχείο σκύλων να δώσει την λύση, σε μία τάση που κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα και στην χώρα μας.

Κατά το παρελθόν, οι ιδιοκτήτες σκύλων που ήθελαν να φύγουν διακοπές και δεν είχαν κάποιον να τους το κρατήσει, είτε στο σπίτι τους είτε σε κάποιο άλλο, έπρεπε να τα παραδώσουν σε κάποιο κυνοτροφείο. Εκεί συνήθως τα κλουβιά ήταν μικρά και στριμωχτά, και δεν ήταν καθόλου απίθανο ένα μικρό σκυλάκι να βρεθεί μαζί με μια σειρά από γιγαντόσωμα άλλα, με αποτέλεσμα να περάσει ημέρες αγωνίας και νευρικότητας, που το συνόδευαν για μέρες μετά την επανένταξή του στο κανονικό του σπίτι. Επιπλέον, το ανθρώπινο δυναμικό συνήθως ήταν απών κατά την διάρκεια της νύχτας.

Αλλά αυτό που παλιότερα ονομαζόταν κυνοτροφείο, έχει βελτιωθεί ριζικά στη διάρκεια των τελευταίων ετών, μιας και έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο σκύλων, ένα είδος επιχείρησης το οποίο προσφέρει στα ζώα και τους ιδιοκτήτες τους μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Ενίοτε σε σημείο που τα σκυλάκια απολαμβάνουν κι αυτά τις δικές του διακοπές, παράλληλα με αυτές των ιδιοκτητών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ξενοδοχείο σκύλων προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον για το ζώο, το οποίο να είναι όσο κοντά στο σπίτι του όσο είναι δυνατόν. Αντί για κλουβί ή κάποιο κιβώτιο, οι «επισκέπτες» του ξενοδοχείου σκύλων συνήθως απολαμβάνουν μια ιδιωτική σουίτα, η οποία προσφέρει αρκετό χώρο, κρεβάτι και ένα μέρος για φαγητό. Επιπλέον, τα δωμάτια αυτά είναι μονωμένα ενάντια στο κρύο του χειμώνα και την ζέστη του καλοκαιριού, έχουν παράθυρα για να μπαίνουν οι ακτίνες του ήλιου ενώ συχνά συμπεριλαμβάνουν και κάποια παιχνίδια για να απασχολείται το σκυλί. Τέλος, προσφέρουν και την δυνατότητα παιχνιδιών και γενικότερα χρόνου μαζί με άλλα σκυλιά, κάτι το οποίο ενισχύει και την κοινωνικότητά τους.

Το ξενοδοχείο σκύλων σαν χώρος μπορεί να κυμαίνεται από ένα μεγάλο δωμάτιο με σουίτες για τα ζώα μέχρι ένα «θέρετρο», το οποίο μπορεί να εκτείνεται σε αρκετά στρέμματα και να προσφέρει καθημερινές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια. Επιπλέον, υπάρχουν κάποια που ανεβάζουν ακόμα περισσότερα τον πήχη, μιας και συμπεριλαμβάνουν πισίνες, βόλτες σε ειδικές διαδρομές, ακόμα και τζακούζι και υδροθεραπεία.

Λόγω των πολυτελών αυτών υπηρεσιών, οι τιμές στα ξενοδοχεία σκύλων είναι συνήθως υψηλότερες από αυτές που θα χρέωνε ένα τυπικό κυνοτροφείο. Η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών όμως, συμφωνούν ότι η ηρεμία και η σιγουριά που τους παρέχουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, δεδομένα αξίζουν το περαιτέρω κόστος.

Όπως γίνεται κατανοητό, η εποχή των παραδοσιακών κυνοτροφείων έχει παρέλθει για τα καλά, σε συνάρτηση με τους μοντέρνους ιδιοκτήτες σκύλων, οι οποίοι πλέον είναι περισσότερο συναισθηματικά δεμένοι με τα ζώα τους και ως αποτέλεσμα, περισσότερο απαιτητικοί. Την λύση σε αυτή την τάση παρέχει μόνο το ξενοδοχείο σκύλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...