Κόσμος

Στρώνουν το δρόμο για να στείλουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν σε ειδικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου: Αμερικανικό ινστιτούτο απαριθμεί τα εγκλήματα του Σουλτάνου κατά της ανθρωπότητας- Νέα γενοκτονία Τούρκων κατά των Γιαζίντι!

Οι Τούρκοι μετά τις γενοκτονίες κυρίως χριστιανικών λαών ( Αρμένιοι, Έλληνες ) και Κούρδων,  τώρα ξανακτυπούν με την συστηματική εξολόθρευση των  Γιαζίντι,  δείχνοντας με σαφή τρόπο ότι παραμένουν βάρβαροι όπως οι προγονοί τους που πάτησαν τα εδάφη της Μικράς Ασίας το 1100. Η αποκάλυψη γίνεται από αμερικανικό ινστιτούτο το οποίο απαριθμεί τις γενοκτονίες που διέπραξαν οι Τούρκοι και το βασικό ερώτημα είναι αν "στρώνει" το δρόμο για να δικαστεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν κάποια στιγμή από ειδικό Δικαστήριο....

Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θεωρούν αυτές τις ομάδες των Γιαζίντι ως «τρομοκράτες» δίνοντας το στίγμα των προθέσεων τους.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ τονίζοντας ότι, «οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να εξαλειφθούν εντελώς οι τρομοκράτες  (Γιαζίντι)».

https://youtu.be/5D7laUOF1bQ?t=1

Τους βασάνιζαν και τους εκτελούσαν οι Τζιχαντιστές……και τώρα το «καθήκον» αυτό ανέλαβαν οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι του Ερντογάν, οι οποίοι διακηρύσσουν ότι πολεμούν τον ISIS , τονίζει αμερικανικό ινστιτούτο .

Οι πρόσφατες τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ και την Συρία   σύμφωνα με πληροφορίες, σκότωσαν τουλάχιστον 70 άτομα στην περιοχή, με μία βόμβα να χτυπά  κουρδική θέση ανταρτών peshmerga στην περιοχή  Sinjar, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε και σοβαρά τραυματίζοντας πολλούς  ακόμα.

Ο λαός των Γιαζίντι  καταγγέλλει  ότι έχει υποβληθεί στην  μακραίωνη ιστορία του σε 72 γενοκτονίες . Η τελευταία γενοκτονία διαπράχθηκε από το ISIS, αλλά τώρα την σκυτάλη πήραν οι Τούρκοι .

 Δεκάδες χιλιάδες Γιαζίντι έχουν εκτοπιστεί και είναι πρόσφυγες σε αρκετές χώρες. Εκατοντάδες κορίτσια και γυναίκες Yazidi εξακολουθούν να αγοράζονται, να πωλούνται και να βιάζονται από τρομοκράτες του ISIS, τους ίδιους άνδρες που δολοφόνησαν τους συζύγους και τους πατέρες τους.

Ενώ αυτός ο μη μουσουλμανικός λαός  εξακολουθεί να υποφέρει  από αυτές τις φρικαλεότητες, η Τουρκία αποφάσισε να τους «βαφτίσει» τρομοκράτες και να  τους έχει επιτεθεί ξανά με στόχο να τους "εξαφανίσει" από προσώπου της γης.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 3 Αυγούστου 2014, ισλαμιστές τρομοκράτες εισέβαλαν στο Σιντζάρ, την πατρίδα των Γιαζιδών στο Ιράκ, και άρχισαν να τους σφαγιάζουν . Πολλοί επιζώντες έφυγαν μέχρι το όρος Σιντζάρ.

Στην ομιλία του προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ, ο Mirza Ismail, ιδρυτής και πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Yezidi, περιέγραψε τη γενοκτονία στο Sinjar και ζήτησε βοήθεια:

«Ολόκληρος ο πληθυσμός του Γιεζίνι εκτοπίσθηκε σε λιγότερο από μία μέρα στις 3 Αυγούστου του 2014! Οι  Γιεζίντι και οι Χαλδο-Ασσύριοι  αντιμετωπίζουν αυτή τη γενοκτονία. Όλα αυτά έγιναν γιατί δεν είμαστε μουσουλμάνοι και επειδή η πορεία μας είναι ο δρόμος της ειρήνης.  Ζούμε ζωντανοί σαν άνδρες και γυναίκες υπηρετώντας την ειρήνη», κατέληξε ο ίδιος.

Οι Γιαζίντι είναι μια  μη μουσουλμανική μειονότητα που ομιλεί την κουρδική γλώσσα και ζει εκατοντάδες χρόνια στη βόρεια Μεσοποταμία, ενώ  αντιτίθεται στη βία. Η πίστη τους συνδυάζει πτυχές των αρχαίων Μεσοποτάμιων  θρησκειών, συμπεριλαμβανομένου του Ζωροαστριανισμού.

https://youtu.be/ArG1HAqfy1o?t=1

Το  αμερικανικό κανάλι Fox News ανέφερε σχετικά με την επίθεση:

«Οι Γιαζίντι που ζουν από το 2014 στο βουνό Σινγκάλ είναι φοβισμένοι, αισθάνονται απειλή και ανασφαλείς, σκέφτηκαν όμως ότι οι μέρες του ISIS πέρασαν  και μπορούν να επιστρέψουν στα χωριά και τις πόλεις τους, αλλά τώρα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα», δήλωσε ο Yakhi Hamza, επικεφαλής της Allied Expeditionary Force, μιας ανθρωπιστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που παρέχει ιατρική βοήθεια στους πιο ευάλωτους Γιαζίντι .

«Οι τουρκικές επιθέσεις έπληξαν τη μοναδική μη στρατιωτική κλινική στο βουνό Shingal», δήλωσε ο Hamza. Η κλινική δημιουργήθηκε  από έναν εθελοντή, την Δρ Χάνσα, με πολύ κόπο και προσπάθεια.

Ενώ βομβαρδιζόταν η κλινική ... που στην ουσία ήταν ένα πρόχειρο δωμάτιο με έξι κρεβάτια και μια χούφτα φάρμακα, μια  36χρονη γυναίκα έτρεχε  διαρκώς με τους ντόπιους να την αποκαλούν  με αγάπη η «Γιατρός Χανσά».

Ενόψει των επιθέσεων του ISIS, οι Γιαζίντι αναγκάστηκαν να σχηματίσουν  αμυντικές δυνάμεις θέλοντας να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι προφανώς θεωρούν αυτές τις ομάδες ως «τρομοκράτες». Το τουρκικό γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές, λέγοντας ότι "οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να εξαλειφθούν εντελώς οι τρομοκράτες".

Το αμερικανικό ινστιτούτο αναφέρει ότι το 1915,  1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν και απελάθηκαν από τις πατρίδες τους στην οθωμανική Τουρκία.

Μεταξύ του 1914 και του 1923, δολοφονήθηκαν επίσης χιλιάδες Ασσύριοι και Έλληνες χριστιανοί, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ένωσης υπολογισμού των γενοκτονιών (IAGS).

Η έκθεση χαρακτήρισε την κατάσταση σε σχέση με αρμενική γενοκτονία  ως «κρατική εκστρατεία καταστροφής και γενοκτονίας, με στόχο την εξάλειψη από την Τουρκική Δημοκρατία των εγγενών χριστιανικών πληθυσμών».

Κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Αρμενίων, ήταν στο  στόχαστρο κυρίως  οι Γιαζίντι και οι χριστιανοί . "Μέχρι σήμερα," γράφει ο καθηγητής Ι. Charney στην έκθεση, «η τουρκική κυβέρνηση αρνείται απερίφραστα ότι έχει διαπράξει αυτή τη γενοκτονία». Στην πραγματικότητα, η Τουρκία όχι μόνο αρνείται τη γενοκτονία, αλλά και τιμά τους δράστες", καταλήγει ο ίδιος.

Ο Ταλάατ Πασά, ο Ένβερ Πασάς και ο Νιέμαλ Πασάς, γνωστοί ως «οι τρεις ηγέτες Πασάδες», ήταν οι ανώτεροι αξιωματούχοι που κυβέρνησαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν επίσης οι ιθύνοντες   πίσω από την Αρμενική Γενοκτονία και οι ίδιοι τιμούνται ως ήρωες στην χώρα τους.

Στις 24 Απριλίου 2017, η επιτροπή κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων που ανήκει στην διεθνή ένωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων (IHD) πραγματοποίησε τον εορτασμό της 102ης επετείου της γενοκτονίας των Αρμενίων μπροστά στο Μουσείο Τουρκο-Ισλαμικών Τεχνών, μια πρώην φυλακή όπου οι Αρμένιοι διανοούμενοι φυλακίζονταν πριν από την απέλαση τους.

Τώρα όμως μια ακόμη γενοκτονία είναι σε εξέλιξη αυτή των Γιαζίντι, από τους ίδιους δολοφόνους, τους Τούρκους , οι οποίοι συνεχίζουν το μακάβριο έργο τους σε Συρία, Ιράκ, ενώ ετοιμάζονται με πολεμικές προετοιμασίες και για το Αιγαίο πέλαγος. 

https://youtu.be/Nj9ypjDJxo8

https://youtu.be/q1rMlWTn-kM?t=4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ