Κοινωνία

Στο εξωτερικό εκτιμάται ότι θα πουληθούν τα μηχανήματα που εκλάπησαν από τον Άγιο Σάββα

Διπλός φαίνεται πως ήταν ο στόχος των «ληστών» ιατρικών μηχανημάτων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, σύμφωνα με στελέχη του νοσοκομείου και της αστυνομίας.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», εκτιμούν ότι η «εξειδίκευση» των δραστών να αφαιρέσουν ακριβά μηχανήματα συγκεκριμένης εταιρείας και εξαρτήματα στοχεύει στην διοχέτευσή τους στο εξωτερικό, ενώ η απώλειά τους που προκαλεί το «κλείσιμο» ή την υπολειτουργία της γαστρεντερολογικής και πνευμονολογικής κλινικής, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμπλοκής ιδιωτικών συμφερόντων στην περίεργη κλοπή.

«Μηχανήματα αξίας περίπου 500.000, που αγοράστηκαν με πολύ κόπο μέσα από δωρεές εφοπλιστών τα τελευταία 10 χρόνια, έκαναν ‘φτερά’ σε μία ώρα. Δεν ήταν τυχαία κλοπή. Γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα αυτοί που τα έκλεψαν» είπε απογοητευμένος ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής κ. Δ. Ξυνόπουλος. Ήδη το νοσοκομείο ενημέρωσε εξεταζόμενους πολίτες πως τα ραντεβού τους για εξετάσεις αναβάλλονται και μεταφέρονται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς αυτές γίνονται πλέον με τα παλιά μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ και διοικητή του νοσοκομείου, Γεώργιο Δενδραμή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν κλαπεί επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το γαστρεντερολογικό τμήμα. Επίσης, ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπίου καθώς και ένα συνδετικό για το βίντεο του βρογχοσκοπίου από το πνευμονολογικό. Η διοίκηση ήδη έχει δώσει εντολή για τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για το περιστατικό. Ο κ. Δενδραμής έκανε λόγο για «στοχευμένη διάρρηξη» και επεσήμανε ότι η αφαίρεση εξαρτήματος στο πνευμονολογικό που συνδέει το βρογχοσκόπιο με την οθόνη, δείχνει την «γνώση» των δραστών και την επιθυμία τους να μην «λειτουργήσει το τμήμα».

Ο υπεύθυνος της εταιρείας ασφαλείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του νοσοκομείου είπε στους αστυνομικούς ότι μέχρι τις 02:30-03:00 τα ξημερώματα, όταν έκανε τελευταία φορά περιπολία στις δύο κλινικές δεν είχε δει ύποπτη κίνηση. Στο μεταξύ εξετάζεται ακόμη και η περίπτωση «δολιοφθοράς» των δραστών που σχετίζεται με τη διαρροή που εμφανίστηκε σε αγωγό στο υπόγειο του νοσοκομείου, κοντά στο φαρμακείο, γεγονός που μετατόπισε προσωπικό και υπαλλήλους ασφαλείας εκεί προκειμένου να αποφύγουν την πιθανή καταστροφή φαρμακευτικών σκευασμάτων. Δεν αποκλείεται η βλάβη να ήταν μια κίνηση αντιπερισπασμού των δραστών ή ένα γεγονός που το εκμεταλλεύτηκαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ