Κοινωνία

Στο Αυτόφωρο ο «πιστολέρο» του Εφετείου - Συγκλονίζει η ιστορία

Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκε ο «πιστολέρο» του Εφετείου κατηγορούμενος για τέσσερα πλημμελήματα.

Ο 44χρονος, συγγενής του Μάριου Παπαγεωργίου που χθες πυροβόλησε έξω από το Εφετείο την ώρα που έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για άσκοπους πυροβολισμούς , παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση κατά της αρχής.

Ο κατηγορούμενος θα δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο. Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της.

Στην υπόθεση ενεπλάκη ένας 73χρονος οικογενειακός φίλος ο οποίος έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος. Το αυτοκίνητο του, ένα σκούρο γκρι Audi Α4, βρέθηκε στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Αφροδίτης, στο Παλαιό Φάληρο, την επόμενη ημέρα, μετά από τηλεφώνημα συγγενικού προσώπου του εγκέφαλου του εγκλήματος, που μέχρι τότε εμφανιζόταν σαν στενός φίλος της οικογένειας. Ήταν η αρχή για ένα θρίλερ δίχως τέλος…

Στην πορεία ωστόσο αποδείχθηκε πως ο 73χρονος ήταν εγκέφαλος της όλης υπόθεσης. Να σημειωθεί ότι το πτώμα του 26χρονου δεν έχει εντοπιστεί.

Σε πρώτο βαθμό ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 23χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης. Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η σύζυγος του η οποία έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Στην δίκη είναι κατηγορούμενοι επίσης άλλα πέντε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...