Πολιτική

Στενός συνεργάτης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Ηθελε να πει την αλήθεια στο λαό - Δικαιώθηκε εν ζωή»

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήθελε να πει στο λαό την αλήθεια, ένιωθε υποχρεωμένος να πει την αλήθεια στο λαό», δήλωσε μιλώντας για τον πρώην πρωθυπουργό που απεβίωσε τα ξημερώματα, ο στενός συνεργάτης του Γιάννης Πευκιανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επί 40 χρόνια συνεργάτης του, τόνισε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «δικαιώθηκε εν ζωή». «Είχε την ευτυχία να δει τους Έλληνες να λένε ότι δεν θα φτάναμε σε αυτή την κατάσταση αν είχαμε ακούσει τον Μητσοτάκη και τον αφήναμε να κυβερνήσει ακόμα τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο κ. Πευκιανάκης, ενώ στάθηκε και στους πιο σημαντικούς σταθμούς της ζωής του τόσο στην πολιτική, όσο και στην προσωπική του πορεία, όπως τη δολοφονία του γαμπρού του Παύλου Μπακογιάννη και τον θάνατο της συζύγου της Μαρίκας Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικά δήλωσε για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη: «Η πιο δραματική του στιγμή ήταν η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Εκείνη την ημέρα έζησα έναν Μητσοτάκη που ήταν ένα λιοντάρι που το είχαν πληγώσει. Η ομιλία του στην Βουλή έδειξε ότι ήταν ο ηγέτης που έβαζε πάνω από όλα την χώρα».

Όσον αφορά στον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη ο κ. Πευκιανάκης δήλωσε για τον πρώην πρωθυπουργό: «Πικράθηκε με το χαμό της γυναίκας του δεν μπορείτε να πιστέψετε τι αγάπη και τι στοργή της είχε…».

«Αυτός ο άνθρωπος που ήταν καταδικασμένος δις εις θάνατον από τους Γερμανούς, συνήψε συμφωνία και απέφυγε τον εμφύλιο στην Κρήτη, την ώρα που μαινόταν σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε επίσης για τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τόνισε: «Είχε λόγο και τον τηρούσε τον λόγο του, αν σου έλεγε "ναι", ήταν "ναι", αν πίστευε πως πρέπει να σου πει "όχι", σου έλεγε ευθέως "όχι"».

Αναφέροντας ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήθελε να πει στην αλήθεια στο λαό, ο κ. Πευκιανάκης σημείωσε ότι «ο Κυριάκος είναι ο άνθρωπος που θα συνεχίσει την πορεία του Κωνσταντίνου προς τα πάνω. Έχει αποδείξει πως μπορεί να είναι ωφέλιμος και χρήσιμος για την χώρα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ