Κόσμος

Στέρτζον: Στο «τέλος του Brexit» το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας

Το μανιφέστο της παρουσίασε η πρωθυπουργός της Σκοτίας και ηγέτης του κόμματος, Νίκολα Στέρτζον, ανακοινώνοντας πως το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας θα διεξαχθεί "στο τέλος της διαδικασίας του Βrexit".

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει ήδη απορρίψει τη πρόταση της Στέρτζον για δημοψήφισμα το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2018 ή την Άνοιξη του 2019.

H Στέρτζον παρουσίασε το μανιφέστο της ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου, λίγες ώρες μετά το πρωτότυπο τηλεοπτικό ντιμπέιτ που είχαν χτες η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι και ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν. Οι δύο ηγέτες δεν βρέθηκαν απέναντι ο ένας από τον άλλο: υπήρξαν δύο ξεχωριστές συνεντεύξεις, όπου οι δύο πολιτικοί απάντησαν σε δεκάδες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, παρουσία κοινού.

Στις δημοσκοπήσεις, πάντως, οι Συντηρητικοί διατηρούν σαφές προβάδισμα με την «ψαλίδα» άλλοτε να ανοίγει και άλλοτε να κλείνει ελαφρώς.

Η Μέι -όπως έδειξε δημοσκόπηση της Κυριακής, προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, αλλά και στην ικανότητά της να χειριστεί το Brexit, την οικονομία και την ασφάλεια.

Αντίθετα, ο Κόρμπιν προηγείται σημαντικά σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, όπως η προστασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...