Κοινωνία

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Τι σχέση έχουν τα παιδιά με τους LGBTQ;

Σε ένα ιστορικό βήμα για την ΛΟΑΤ κοινότητα της Ελλάδας, το υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε χθες σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, όπως μας πληροφορεί το dikailogitika.gr.

«Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις», σημειώνει ο υπουργός Σταύρος Κοντονής. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, στις 2 μμ. Πρόκειται για δέσμευση της κυβέρνησης που είχε ανακοινωθεί πανηγυρικά στην εξέδρα του περσινού Athens Pride και επιχειρεί να ανταποκριθεί στο αίτημα του τρανς κινήματος να γίνεται γρήγορα και χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις η αλλαγή των εγγράφων ταυτότητας των τρανς ατόμων, ζήτημα που αποτελεί αιτία διακρίσεων και μεγάλης δυσκολίας στην καθημερινότητα των τρανς.

Το σχέδιο νόμου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ γίνεται ΕΔΩ: opengov.gr/ministryofjustice

Παρατήρηση: Το μισό σχέδιο νόμου είναι για τη διαδικασία αλλαγή φύλου και το άλλο μισό για την δημιουργία «Εθνικού Μηχανισμού Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού». α) Τι σχέση έχουν τα παιδιά με τους LGBTQ; και β) τι σχέδια θα καταρτίσει αυτός ο μηχανισμός για τα παιδιά μας;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ