Ρωσία

Ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο πλέει στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών προκαλώντας πανικό

Το κατασκοπευτικό πλοίο του ρωσικού πολεμικού Ναυτικού «Victor Leonov» εντοπίστηκε να πλέει ανοικτά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, αναφέρει σε έκτακτο δελτίο του το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News, επικαλούμενο πηγή του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η ουσία είναι ότι το πλοίο αυτό είναι εξοπλισμένο με πυραύλους επιφανείας – αέρος και σαφή αντιαεροπορική δυνατότητα.

Οι αμερικανικές αρχές, παρότι ανακοίνωσαν ότι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα, είναι απολύτως βέβαιο ότι έχουν θέσει το ρωσικό  πλοίο υπό στενότατη καθημερινή παρακολούθηση.

Το ρωσικό πλοίο με τις δεκάδες κεραίες και τα άκρως απόρρητα συστήματα παρακολούθησης  βρισκόταν σε διεθνή ύδατα περίπου 37 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά της βάσης υποβρυχίων Kings Bay στην πολιτεία της Τζώρτζια .

Πηγές από το αμερικανικό κανάλι τόνισαν ότι το  ρωσικό πλοίο έφτασε μέχρι και  22,2 χιλιόμετρα από τις ακτές της χώρας .

Στα μέσα Φεβρουαρίου, το «Victor Leonov» θεάθηκε επίσης κοντά στη βάση των αμερικανικών υποβρυχίων στο Κονέκτικατ, ενώ λίγες ώρες αργότερα ήταν κοντά στο λιμάνι του Norfolk στην πολιτεία της Βιρτζίνια προκαλώντας συναγερμό στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών .

Σημειώνεται ότι το πλοίο επέστρεψε στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ μετά τον  κατάπλου  την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι της Αβάνας, όπου το προσωπικό προμηθεύτηκε τρόφιμα ,  αποθέματα νερού, και καυσίμων.

Το Ρωσικό κατασκοπευτικο  Βίκτορ Leonov είναι ανήκει στη Δύναμη του  Βορείου Στόλου και είναι εξοπλισμένο με ένα ευρύ φάσμα του εξοπλισμού ακόμη και τεχνικής  νοημοσύνης, ενώ το πλήρωμα αποτελείται από 220 άτομα ναυτικών  και ηλεκτρονικών ειδικών επιστημόνων σε αντικείμενα  υψηλής τεχνολογίας.

Το σκάφος έχει μήκος 94,4 μ. και εκτόπισμα 3.470 τόνων. Είναι οπλισμένο με δύο περιστροφικά πυροβόλα των 30χλστ. και με δύο εκτοξευτές πυραύλων επιφανείας-αέρος. Διαθέτει όμως και εξοπλισμό καταγραφής επικοινωνιών.

Το πλοίο είναι ικανό να παρακολουθεί επικοινωνίες, ή σήματα, που είναι γνωστά ως SIGINT, καθώς και να υπολογίζει την ικανότητα σόναρ του αμερικανικού Ναυτικού, είπε ένας άλλος αξιωματούχος. Το ρωσικό κατασκοπευτικό είναι επίσης εξοπλισμένο με πυραύλους εδάφους-αέρος.

https://youtu.be/wFRRU32tC6o?t=7

https://youtu.be/qNOi-11yUVo

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές