Κοινωνία

Πως θα αναγνωρίσετε αν κάποιος σας λέει ψέμματα (βίντεο)

Πριν κρίνετε άδικα κάποιον, δείτε ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι λέει ψέματα. Εκφράσεις προσώπου και κινήσεις των άκρων του κάνουν φανερές τις προθέσεις του!

Νιώθετε ότι το παίδι σας λέει ψέματα; Υποψιάζεστε ότι στη δουλειά άλλα λένε σε εσάς και άλλα σε άλλους; Έχετε την αίσθηση ότι ο σύζυγός σας σας απατά και μπερδεύει τα λόγια του; Βρέθηκε τρόπος να εντοπίσετε όχι ποια είναι η αλήθεια, αλλά τουλάχιστον ποιο είναι το ψέμα!

Το παρακάτω βίντεο έχει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές. Σίγουρα όμως είναι παραπάνω ο αριθμός των θυμάτων που έχουν "πέσει στα δίχτυα" όσων τους έχουν πει από ένα μικρό, έως και ένα μεγάλο ψέμα. Υπάρχουν όμως στην πραγματικότητα πολλοί τρόποι να καταλάβουμε αν κάποιος μας λέει ψέματα ή όχι.

Το να μην κλείνει τα μάτια του, να καλύπτει το στόμα με το χέρι του, να κινά σπαστικά τα πόδια του ή να κάνει λάθη στις λέξεις που θέλει να χρησιμοποιήσει και τη σύνταξη, είναι μερικά από τα δείγματα ότι λέει κάποιος ψέματα. Επίσης, η επανάληψη και η ανάγκη να δώσουν πολλές πληροφορίες είναι συχνό φαινόμενο όσων λένε ψέματα ειδικά αν συνδυάζεται με γρήγορες αναπνοές.

Όλα αυτά τα σημάδια ψέματος είναι και ενδείξεις ότι κάποιος έχει στρες και δεν μπορεί να ελέγξει τα όσα θέλει να πει και να κάνει. Για αυτό και "πέφτουν στην παγίδα" να γίνονται αναγνωρίσιμοι από αυτούς που ξέρουν καλά να διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος.

Δείτε στο βίντεο 10 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος λέει ψέματα:

https://youtu.be/ahGo8NQ22Xo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ