Οικονομία

Πρωτογενές έλλειμμα 404 εκατ. ευρώ - Eξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών

Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει προ πολλού εξαντληθεί και παρά τη διαρκή «αφαίμαξη», δεν φαίνεται έξοδος από το τούνελ, ούτε ανάπτυξη.

Παρά τα όσα υποστηρίζουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί της αριστερής κυβέρνησης, τα έσοδα είναι συρρικνωμένα και είναι άξιον απορίας πώς θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ταμειακό έλλειμμα 188 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου έναντι πλεονάσματος 205 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Με βάση τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος στο πρώτο τετράμηνο φέτος ο προϋπολογισμός κατέγραψε πρωτογενές έλλειμμα 404 εκατ. ευρώ έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,9 δισ. ευρώ πέρυσι.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την υποχώρηση των εσόδων στα 13,5 δισ. ευρώ από 14.1 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 544 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 16,5 δισ. ευρώ, από 14,9 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2016.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...