Κοινωνία

Προειδοποίηση δικαστών για αντίδρασή τους σε ενδεχόμενο νέας μείωσης αποδοχών

Τα τύμπανα του πόλεμου χτυπούν οι δικαστές πριν ακόμη καλά καλά ψηφιστούν τα νέα οικονομικά μέτρα από την Βουλή, για τις επερχόμενες περικοπές των αποδοχών του με το «4ο μνημόνιο», όπως οι ίδιοι το αποκαλούν.

Μάλιστα, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι  θα αντιδράσουν    «σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών».

Ειδικότερα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών σε σημερινή «προειδοποιητική» ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «για μία ακόμη φορά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με άδικα μέτρα (4ο μνημόνιο) που θίγουν με ιδιαίτερη ένταση τους μισθούς,  τις συντάξεις και τις παροχές υγείας και πρόνοιας».

Μεταξύ των μέτρων, αναφέρει η Ένωση, περιλαμβάνεται και «ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων» και συνεχίζει:
«Η Κυβέρνηση εντάσσει σε αυτά και το κατά τα άρθρα  26, 87 παρ. 1 και 88 παρ. 2  του Συντάγματος μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και, με βάση όσα μέχρι τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχεδιάζει νέες περικοπές σε αυτό, παρά τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις  Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας  με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές προηγούμενες μειώσεις που έγιναν με τον ν. 4093/2012».

Υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι «η Ένωση  Διοικητικών Δικαστών δεν θα  αποδεχθεί την παραβίαση των εν λόγω δικαστικών αποφάσεων».

Παράλληλα, η Ένωση  δηλώνει κατηγορηματικά  ότι «θα αντιδράσει αναλόγως σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών» και «δεν θα δεχτεί επ’ ουδενί τη δημιουργία δικαστικών λειτουργών δύο ταχυτήτων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...