Ελληνοτουρκικά

Πράκτορας της MIT στην Ελλάδα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

Τούρκος πράκτορας, που δρούσε στην Ελλάδα για λογαριασμό της τουρκικής MIT, «εξαφανίστηκε» πέρσι το καλοκαίρι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, κι ενώ είχε επιστρέψει στη χώρα του πριν το πραξικόπημα.

Η Τουρκάλα βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Σενάλ Σαριχάν, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ζητά να μάθει λεπτομέρειες για τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις 11 ανθρώπων στην Άγκυρα που διώχθηκαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.Πληροφορίες tribune.gr

Ανάμεσά τους βρίσκονται, όπως αναφέρει στην ερώτησή της, πρώην υπάλληλοι της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT), καθηγητές και υπάλληλοι σε Πανεπιστήμιο που διατηρούσε δεσμούς με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Μία από τις περιπτώσεις είναι ο Αϊχάν Οράν, ο οποίος το διάστημα πριν την απόπειρα πραξικοπήματος εργαζόταν [σ.σ. κατασκόπευε] για λογαριασμό της MIT στην Ελλάδα.

Τον Ιούνιο πριν την απόπειρα πραξικοπήματος κλήθηκε να επιστρέψει στην Τουρκία και στις 2 Αυγούστου έχασε την θέση του στην MIT. Είναι εξαφανισμένος από την 1η Νοεμβρίου 2016.

Σημειώνεται ότι παρά τις προσπάθειες των οικογενειών των ατόμων αυτών, η Αστυνομία δεν έχει δώσει πληροφορίες αναφορικά με την εξαφάνιση τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...