Ελληνοτουρκικά

Πληροφορίες για τετ α τετ Παυλόπουλου - Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΣΕΠ

«Προ των πυλών» βρίσκεται- όπως πληροφορούνται από διπλωματικούς κύκλους real.gr και enikos.gr - κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), η οποία θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Μαΐου. Από πλευράς Προεδρίας της Δημοκρατίας, όπως είναι φυσικό, δεν επιβεβαιώνεται ακόμα αλλά ούτε διαψεύδεται η πληροφορία.

Η σημασία της συνάντησης, εφόσον τελικώς πραγματοποιηθεί, είναι προφανής, με δεδομένη την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας με ευθύνη της Τουρκίας. Σημειώνουμε ότι θα είναι η πρώτη, βεβαίως άτυπη, συνάντηση των Προέδρων Ελλάδος και Τουρκίας, οι οποίοι όμως έχουν επανειλημμένως και με διάφορες ευκαιρίες μιλήσει τηλεφωνικώς, και πάντα σε καλό κλίμα.

Σημειώνουμε επίσης ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο πρώτος Πρόεδρος που είχε τηλεφωνήσει στον Προκόπη Παυλόπουλο, και μάλιστα το ίδιο βράδυ της ορκωμοσίας του και ανάληψης των καθηκόντων του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...