Οικονομία

Παρέμβαση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ για την Εθνική Ασφαλιστική

Η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει τα συμφέροντα μιας αμερικανικής εταιρείας στην Ελλάδα. Για όσους γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας των Αμερικανών, αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό. Η επιστολή πάντως που απέστειλε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με αντικείμενο την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, έχει χαρακτηριστικά μιας «επιθετικής παρέμβασης».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο W. Ross αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι θα αποτελούσε θετική εξέλιξη η Εθνική Ασφαλιστική να καταλήξει στο ελληνοαμερικανικό επενδυτικό σχήμα Calamos.

Σημειώνεται πως η διαδικασία αποτίμησης των προσφορών που υποβλήθηκαν για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η επιστολή του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ είναι σε αυστηρό τόνο. Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποιου είδους αντίδραση για αυτό καθαυτό το γεγονός. Ούτε υπό τη μορφή σχολιασμού από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Όπως είχε αποκαλύψει το liberal.gr, το ενδιαφέρον είναι ζωηρό από κινεζικής πλευράς καθώς τρεις από τους τέσσερις "μνηστήρες" που παραμένουν στη διαδικασία είναι επενδυτικά σχήματα από τη μεγαλύτερη, πλέον, οικονομία στον κόσμο.

Ο επενδυτικός κολοσσός Fosun και τα λιγότερο γνωστά σχήματα Gongbao και Wintime είναι οι Κινέζοι που δίνουν μέχρι τέλους τη μάχη για την Εθνική Ασφαλιστική. Στα φαβορί συγκαταλέγεται, ωστόσο, η κοινοπραξία των Ελληνοαμερικανών επενδυτών John Calamos, Αριστείδη Χαλικιά και του ομίλου Exin που έχει εξαγοράσει το μερίδιο της AIG στην AIG Ελλάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές