Εκκλησία της Ελλάδος

Πέλεκυς για όσους καθυβρίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία - Καταπέλτης και ο Μητροπολίτης Πατρών κατά των πολιτικών

Στην κατάμεστη αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών μίλησε το βράδυ του Σαββάτου ο έγκριτος περί τα εκκλησιαστικά θέματα Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω κ. Πέτρος Ρηγάτος, Νομικός Σύμβουλος της Ι.Μ.Π. με θέμα «Σύγχρονες μορφές καθύβρισης της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Ο ομιλητής στην εμπεριστατωμένη διαλεξή του, αναφέρθηκε διεξοδικά στις σύγχρονες μορφές προσβολής της Ορθοδόξου Εκκλησίας μέσω του Διαδικτύου(π.χ. Γέροντας Παστίτσιος - Φίλιππος Λοΐζος) με ανίερες κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικά έργα ( π.χ. ο τελευταίος πειρασμός του Martin Scorsese και η θεατρική παράσταση «corpus Christi»), δημοσιεύματα μέσω του τύπου (εφημερίδων,περιοδικών και άλλων εντύπων) αλλά και της τηλεόρασης, μορφές οι οποίες εμπίπτουν στην έννοια της καθυβρίσεως του άρθρου 199 του Π.Κ. το οποίο τιμωρεί τη δημόσια και κακόβουλη καθύβριση με οποιοδήποτε τρόπο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού ή άλλης θρησκείας ανεκτής στην Ελλάδα με φυλάκιση μέχρι 2 ετών.

Ο κ.Ρηγάτος  ανεφέρθη εκτενώς και στην υπάρχουσα Νομολογία καθώς και στη δυνατότητα παραστάσεως πολιτικής αγωγής όπως και στην άσκηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της προβολής ανίερων θεατρικών και κινηματογραφικών έργων, λόγω προσβολής της προσωπικότητος στην σφαίρα της οποίας ανάγεται και η προστασία του θρησκευτικού συναισθήματος.

Επεσήμανε δε ότι καταβάλλονται έντονες πιέσεις από ανίερες δυνάμεις για την κατάργηση των άρθρων 198 περί βλασφημίας και 199 περί καθύβρισης θρησκεύματος αλλά περαιτέρω και κατάργησης ολοκλήρου του Ζ κεφαλαίου του Π.Κ. περί προσβολής της θρησκευτικής ειρήνης.

Εζήτησε δε την παρέμβαση όλων των υγειών πολιτικών και πνευματικών δυνάμεων του τόπου, προκειμένου η Νομοπαρασκευαστική    για την αναθεώρηση του Π.Κ. επιτροπή να μην προχωρήσει στην κατάργηση των ανωτέρω διατάξεων.

Την ομιλία κατέκλυσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος, ο οποίος παρενέβη δυναμικά στο θέμα και ζήτησε από τους εκπροσώπους του λαού να σταματήσουν να ξηλώνουν τον πνευματικό ιστό του τόπου μας και να προκαλούν τα φιλόθεα αισθήματα του λαού μας.

Παρέστησαν επίσης  ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κληρικοί, ο Αντιεισαγγελεύς Εφετών Πατρών κ. Ευριπίδης Νικολάου,δικαστικοί λειτουργοί, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ.Νίκος Νικολόπουλος , εκπρόσωποι φορέων, δημοτικοί σύμβουλοι, δικηγόροι και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ