Οικονομία

Ο υιός Σαββίδη επιβεβαίωσε την εξαγορά του 20% του Mega Channel από τον πατέρα του, με ανάρτησή του


Η είδηση ήταν ήδη γνωστή, ωστόσο ήρθε και μια... ακόμη επιβεβαίωση. Ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος, "μιλά" μέσω Instagram για την εξαγορά του 20% του Mega Channel από τον πατέρα του.

Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: "Προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε." ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%.".

Ο Ιβάν Σαββίδης, λοιπόν, απέκτησε το 20% από το συνολικά 32,73% που κατείχε η “Πήγασος Εκδοτική” συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα.

Η συναλλαγή φέρεται πως έχει πραγματοποιηθεί με ιδιωτικό συμφωνητικό, ενώ το τίμημα σύμφωνα με τις πληροφορίες του capital.gr ανήλθε στα 5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και το 25% για να καλυφθούν κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της Τηλέτυπος.

Η συμφωνία που επετεύχθη θεωρείται ότι λειτουργεί ως προπομπός εξελίξεων και για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram όχι μόνο επιβεβαιώνει τα παραπάνω, αλλά μιλά και για "συνέχεια". Συγκεκριμένα, έχει αναρτήσει μια φωτογραφία του πατέρα του από τα επίσημα του γηπέδου της Τούμπας, με το εξής μήνυμα: "Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega ... Και συνεχίζουμε". Μάλιστα έχει βάλει κι ένα emoticon που δείχνει το... σφίξιμο δύο χεριών, για να επιβεβαιώσει τη "συμφωνία".

Δείτε την ανάρτηση

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ