Πολιτική

Ο Στέλιος Κούλογλου παραδέχεται: Ψηφίσαμε μνημόνιο – Καλύτερα να μην ήταν υπουργός ο Β. Σόιμπλε

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου παραδέχθηκε ότι η συμφωνία που πέρασε την Πέμπτη από τη Βουλή, αποτελεί ένα ακόμη μνημόνιο.

Ενώ εξέφρασε την ευχή ότι «θα ήταν καλύτερα για όλους μας να μην ήταν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Όπως υποστήριξε η συμφωνία περιλαμβάνει παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ «που έγιναν τελικά αποδεκτές από την ελληνική πλευρά, δεδομένου του συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη» όπως είπε.

«Είναι ένα είδος μνημονίου, αφού μας δεσμεύει με μέτρα και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος" τόνισε ο Στ. Κούλογλου.

Ωστόσο, υποστήριξε πως η συμφωνία ήταν η «λιγότερο κακή» που θα μπορούσε να υπάρξει για την χώρα. Προειδοποίησε πάντως πως «αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό».

Επίσης αναφερόμενος στους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα, ο Στέλιος Κόυλογλου σημείωσε: «Οποιον σοβαρό οικονομολόγο και να ρωτήσεις, θα σου πει πως οι στόχοι αυτοί είναι ανέφικτοι. Καλό όμως θα είναι να περιμένουμε να δούμε ολόκληρη τη συμφωνία».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...