Κόσμος

Ο Μπαγκντάντι κάλεσε τους οπαδούς του να πολεμήσουν για τη Ράκα – Οι Κούρδοι έτοιμοι να επιτεθούν

Ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι κάλεσε τους τζιχαντιστές του να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους στη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης στη Συρία και να την υπερασπιστούν απέναντι στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Όπως μετέδωσε τη Δευτέρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές κατέσχεσαν όλες τις βάρκες στον ποταμό Ευφράτη, η Ράκα είναι χτισμένη στη βόρεια όχθη του Ευφράτη, με τις οποίες κάτοικοι διέσχιζαν το ποτάμι και διέφευγαν προς περιοχές μακριά από την επικείμενη πολιορκία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επίσης μεταδίδει ότι οι εξτρεμιστές έχουν οχυρώσει ισχυρά την πόλη και έχουν ενισχύσει με νέα οχυρώματα τη βόρεια πλευρά της, περιμένοντας ανά πάσα στιγμή να εξαπολυθεί εναντίον τους η επίθεση των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Στα τζαμιά της Ράκα και της Ντέιρ Αλ Ζουρ την Παρασκευή οι ιμάμηδες κήρυξαν πύρινους λόγους καλώντας τους μουσουλμάνους να σπεύσουν στη Ράκα για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.Πληροφορίες tribune.gr

Όλοι οι μουσουλμάνοι που ζουν στα εδάφη που ελέγχει η εξτρεμιστική οργάνωση παρακινήθηκαν από τους ιμάμηδες να πάνε στη Ράκα για να πολεμήσουν ενάντια στους άθεους Κούρδους, τον Συνασπισμό των Σταυροφόρων και τους πράκτορες του χριστιανισμού.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να ενημερώσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος «μπλοκάρει» μέχρι στιγμής την επίθεση των Κούρδων και των Αράβων συμμάχων τους στη Ράκα, ότι ο Διεθνής Συνασπισμός θα προχωρήσει στην απελευθέρωση της πόλης με τις υπό κουρδική διοίκηση δυνάμεις, παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας.

Η μάχη-πολιορκία της Ράκα, ο τελευταίος στόχος της επιχείρισης Οργή του Ευφράτη, αναμένεται ως η μητέρα των μαχών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ