Κόσμος

Οι Τούρκοι έβαλαν «μεσαιωνική φρουρά» στον τάφο του Ερτογρούλ – Το μυστικό της καταγωγής των Σουλτάνων (βίντεο)


Οι νεο-οθωμανικές γραφικότητες στην Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να μην έχουν τέλος.

Το ισλαμικό καθεστώς δημιούργησε μια «τιμητική φρουρά» για τον τάφο του Ερτογρούλ Γαζή (1191/1198 – 1281), πατέρα του Οθωμανού σουλτάνου Οσμάν Α΄ (1299 ‒ 1323/4), ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο τάφος του Ερτογρούλ βρίσκεται στην πόλη Σογούτ της επαρχίας Μπιλετσίκ, γειτονική της επαρχίας Προύσας και Σαγγάριου.

Στη μικρή πόλη Σογούτ ιδρύθηκε η Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1299 και θεωρείται η πρώτη πρωτεύουσα των Οθωμανών.

13 Τούρκοι στρατιώτες επιλέχθηκαν για να φοράνε μεσαιωνικές στολές και να αποτελούν την τιμητική φρουρά του τάφου επί 365 ημέρες τον χρόνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Τούρκοι στρατιώτες ντύνονται μεσαιωνικά καρναβάλια για να «τιμήσουν» το δοξασμένο οθωμανικό παρελθόν.

Υπενθυμίζουμε την εμφάνιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα σκαλιά του Παλατιού του στην Άγκυρα, στις 12 Ιανουαρίου 2015, μαζί με 16 Τούρκους μεσαιωνικούς πολεμιστές που ο καθένας εκπροσωπούσε με την πανοπλία του κι ένα από τα 16 τουρκικά κράτη που εμφανίστηκαν στην ιστορία.

Αυτό που γνωρίζουν καλά οι Τούρκοι αλλά δεν το λένε στον λαό τους είναι ότι η δυναστεία των Οθωμανών είναι παρακλάδι της ανατολικορωμαϊκής (βυζαντινής) αυτοκρατορικής οικογένειας των Κομνηνών.

Γενάρχης των Οθωμανών είναι ο Ιωάννης Κομνηνός Τζελέπης, γιος του σεβαστοκράτορα Ισαάκιου Κομνηνού (1093 – 1152), εγγονός του αυτοκράτορα Αλέξιου Α΄ Κομνηνού (1081 – 1118).

Ο Ιωάννης Κομνηνός ήταν ανιψιός του αυτοκράτορα των Ρωμαίων (Βυζαντινών) Ιωάννη του Β΄ (1087 – 1143).

Όπως αναφέρει ο Γεώργιος Φραντζής στο «Χρονικόν» του, πριν γίνει μια μάχη μεταξύ Ανατολικορωμαίων και Τούρκων, ο Ιωάννης Κομνηνός αυτομόλησε και κατέφυγε στο τουρκικό στρατόπεδο.

Περνώντας στους Τούρκους εξισλαμίστηκε, ονομάσθηκε Τζελεπής και το 1140 πήρε ως σύζυγο την κόρη του σουλτάνου των Σελτζούκων Μεσούντ του Ικονίου, την Καμερώ όπως την ονομάζει ο Φραντζής.

«Αυτός ο άνδρας [ο Ιωάννης Κομνηνός Τζελέπης] ήταν μέτοχος της ελληνικής σοφίας και ικανότατος στη χρήση της αραβικής γλώσσας.

Ήταν επίσης πολύ φιλόδωρος και γενναιόδωρος νέος, πράγμα που αρέσει σε όλους, και περισσότερο στους βαρβάρους, και συμπεριφερόταν με τρόπο κοινωνικό στους υποτακτικούς του, χάρισμα σπουδαίο για ηγέτες, στους οποίους αξίζουν και νίκες.

Για τον σκοπό αυτό ενεργούσε και έλεγε ότι τα αγαθά του κοινά όλων.

Συμπονώντας τους πάντες, στις ανάγκες τους έσπευδε να τους βοηθήσει και να τους εξυπηρετήσει, και τις αναφυόμενες μεταξύ τους διαφορές τις διευθετούσε, τις διόρθωνε και τις ειρήνευε.

Και κανένας δεν έφερνε αντιρρήσεις στους λόγους και τα θελήματά του.

Τόσο δε αγαπήθηκε από τον πεθερό του και από όλους τους άλλους, ώστε έκαμνε όσα ήθελε και οι βάρβαροι τον πίστευαν σαν δεύτερο Μωάμεθ.

Αυτός απέκτησε έναν γιο, τον Σολιμάν Σαχ, από την Καμερώ, τον εξεπαίδευσε με την ελληνική και την αραβική σοφία, σε σημείο ώστε να μοιάζει σε όλα με τον πατέρα του και να τον σέβονται πάρα πολύ οι βάρβαροι. (…) Αυτός λοιπόν γέννησε τον Ερτογρούλ, τον πατέρα του Οσμάν».

Άρα, το τουρκικό άγημα με τις ιστορικές φορεσιές, η ερντογανική γραφικότητα δηλαδή, φρουρεί τον τάφο του εγγονού του Ιωάννη Κομνηνού Τζελέπη, του Ερτογρούλ Κομνηνού και ο Οσμάν Κομνηνός, ιδρυτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι δισέγγονος του Ιωάννη Κομνηνού Τζελεπή, άρα οι Οσμανλίδες, η σουλτανική οικογένεια που ονόμασαν και την αυτοκρατορία Οθωμανική (Οσμανική) από το όνομά τους, είναι Κομνηνοί.

Οι Οθωμανοί σουλτάνοι, ιδίως ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής (είχε μητέρα χριστιανή σκλάβα), αξίωναν καταγωγή από τον Ιωάννη Κομνηνό για αυτό και θεωρούσαν προσβλητικό να τους αποκαλέσει κάποιος «Τούρκους».

Οι Οθωμανοί σουλτάνοι επέλεγαν συχνά Ελληνίδες για γυναίκες τους για να «καθαρίζουν» το αίμα τους από τη βαρβαρική τουρκική πρόσμιξη.

Στις 8 γυναίκες που πήρε ο Μωάμεθ ο Πορθητής, η πρώτη ήταν Ελληνίδα και συνολικά οι τέσσερις ήταν χριστιανές.

Οι Τούρκοι σήμερα αρνούνται ότι ο Σολιμάν Σαχ (Σουλεϊμάν Σαχ) γιος του Ιωάννη Κομνηνού και ισχυρίζονται ότι είναι γιος του Καγιάλπ, αρχηγού της φυλής των Καγί, από το Τουρκμενιστάν.

Δείτε το βίντεο με την αλλαγή φρουράς στον τάφο του Ερτογρούλ:

https://youtu.be/Y_T_aIVHyos

tribune.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...