Κοινωνία

Οι δέκα πιο καλά φυλασσόμενες τοποθεσίες στον κόσμο! (βίντεο)


Όταν ακούει κανείς για «καλά φυλαγμένες τοποθεσίες», το μυαλό πάει συνήθως σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κέντρα επιστημονικής έρευνας στα οποία φυλάσσεται επικίνδυνο υλικό, πυρηνικούς σταθμούς κτλ.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι απαραίτητα ο κανόνας, καθώς υπάρχουν και άλλου είδους εγκαταστάσεις που χρήζουν «ενισχυμένης» φύλαξης – τουλάχιστον, σύμφωνα με κάποιους.

Σε αυτό το πλαίσιο, το κανάλι Alltime10s παρουσιάζει 10 από τις πλέον καλά φυλασσόμενες τοποθεσίες στον πλανήτη.

–Το «vault» (κρύπτη) της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας στην έρημο του Νέου Μεξικού. Η Σαϊεντολογία γενικά θεωρείται αμφιλεγόμενη, και μέσα στο καταφύγιο, που είναι σχεδιασμένο για να αντέχει ακόμα και σε πλήγματα από πυρηνικά όπλα, υπάρχουν σε ειδικές κρύπτες από τιτάνιο πλάκες με τις θεμελιώδεις διδαχές της. Φυσικά υπάρχουν προηγμένα μέτρα ασφαλείας και ένοπλοι φρουροί.

–Pionen Bunker. To εν λόγω καταφύγιο, κοντά στη Στοκχόλμη είναι ιδιοκτησία της Bahnhof, σουηδικού παρόχου υπηρεσιών Ίντερνετ. Από εκεί παρέχονται υπηρεσίες σε «ιδιαίτερους» πελάτες, μεταξύ των οποίων το Wikileaks. Οι προδιαγραφές είναι πυρηνικού καταφυγίου.

–Τα Μυστικά Αρχεία του Βατικανού. Οι θεωρίες γύρω από το περιεχόμενο της εν λόγω εγκατάστασης οργιάζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Φυλάσσεται από την Ελβετική Φρουρά 24 ώρες το 24ωρο και θεωρείται πως υπάρχουν ράφια συνολικού μήκους που ξεπερνά τα 80 χλμ, με έγγραφα που ανάγονται στον 8ο αιώνα.

–KFC Vault. Η κρύπτη της…μυστικής συνταγής της αλυσίδας εστιατορίων τηγανητού κοτόπουλου KFC, στο Κεντάκι.

–Antwerp Diamond Center Vault. Βρίσκεται στο Βέλγιο και είναι γνωστό ως το πλέον «απόρθητο» θησαυροφυλάκιο διαμαντιών. Εκεί βρίσκεται το 70% των διαμαντιών του κόσμου.

–Seed Vault. Βρίσκεται στο Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Κύκλο, και εκεί φυλάσσονται 865.000 διαφορετικά δείγματα σπόρων, για να εξασφαλιστεί η συνέχειά τους σε περίπτωση κάποιας αποκαλυπτικών διαστάσεων καταστροφής.

–US Bullion Depository: Στο Φορτ Νοξ, όπου θεωρείται ότι φυλάσσονται χιλιάδες τόνοι χρυσού, καθώς και ιστορικής σημασίας έγγραφα. Προφανώς είναι σχεδιασμένο για να αντέξει ακόμα και σε πλήγμα από πυρηνική βόμβα.

–ADX Supermax Prison. Φυλακή στο Κολοράντο, όπου κρατούνται κάποιοι από τους πιο επικίνδυνους κρατουμένους στον κόσμο. Τα μέτρα ασφαλείας είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια.

–Area 51. Η διάσημη λόγω της φήμης της στην «UFOλογία» περιοχή στη Νεβάδα έχει συνδέσει το όνομά της με μυστικές δοκιμές πειραματικών αεροσκαφών, εμφανίσεις ΑΤΙΑ και άλλα παρεμφερή. Πρόκειται για μια από τις πιο καλά φυλασσόμενες (γνωστές) στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

–Federal Reserve Bank. Η καρδιά της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, με απόρθητα θησαυροφυλάκια στα έγκατα του Μανχάταν.
https://www.youtube.com/embed/1unjbOlKXus

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ