Κόσμος

Νιγηρία: Μεγάλο φορτίο όπλων από την Τουρκία στο λιμάνι του Λάγος

Τα νιγηριανά τελωνεία κατέσχεσαν στο λιμάνι του Λάγος ένα σημαντικό φορτίο όπλων με προέλευση την Τουρκία, μερικούς μήνες μετά μια παρόμοια ανακάλυψη, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός τους.

«Έπειτα από πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών, οι υπάλληλοί μας επιθεώρησαν ένα κοντέινερ στο λιμάνι Άπαπα (Λάγος) και βρήκαν 440 τουφέκια καθώς και άλλα εξαρτήματα για πυροβόλα όπλα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζόζεφ Άταχ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το φορτίο έφθασε από την Τουρκία και ήταν καλυμμένο με γύψο ώστε να διαφύγει της προσοχής των τελωνειακών. Ένας ύποπτος συνελήφθη, ενώ ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση αυτού του παράνομου φορτίου.

Είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζεται ένα τέτοιο φορτίο από τα τελωνεία φέτος στο Λάγος, μετά την κατάσχεση τον Ιανουάριο ενός φορτηγού που μετέφερε 661 τουφέκια σε έναν δρόμο κοντά στο λιμάνι.

Οι τρεις τελωνειακοί που είχαν αφήσει να περάσει το φορτίο τέθηκαν υπό εξέταση.

Η Νιγηρία αντιμετωπίζει ισχυρές εθνοτικές εντάσεις και πολλές βιαιότητες, κυρίως στο βορειοανατολικό τμήμα της, με την ισλαμιστική εξέγερση της Μπόκο Χαράμ στο Δέλτα (νοτιοανατολικά), όπου η κατάσταση είναι πολύ ρευστή, και σε ολόκληρη τη «Μεσαία ζώνη», όπου οι επιθέσεις ανάμεσα σε μικρούς κτηνοτρόφους και χριστιανούς καλλιεργητές προκαλούν θρησκευτικές διαιρέσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...