Αρχείο

Νέο θρίλερ στην Ελλάδα τινάζει στον αέρα τη ΠΓΔΜ: Τον Σέρβο Ορθόδοξο Χριστιανό που "καθάρισε" το Κουμάνοβο από UCKάδες παραδίδουμε στην νέα "αλβανική" ηγεσία των Σκοπίων!

Νέα υπόθεση έκδοσης απασχολεί την ελληνική δικαιοσύνη και αφορά αίτημα των Σκοπίων για την έκδοση πολίτη της χώρας, τον Ντεργιάν Βούκοβιτς, ο οποίος ήταν πρώην αστυνομικός των ειδικών μονάδων ασφαλείας και εμπλέκονταν  στα πολεμικά επεισόδια στο Κουμάνοβο το 2015, όταν Αλβανοί UCKάδες μετακινήθηκαν από το Κοσσυφοπέδιο στην ΠΓΔΜ και συγκρούστηκαν με μονάδες Σκοπιανών.

Πληροφορίες φέρουν  τον ίδιο να ευθύνεται για τη δολοφονία πολλών μαχητών  του UCK στο Κουμάνοβο.

«Είμαι Σκοπιανός  πολίτης  σερβικής καταγωγής Ορθόδοξος Χριστιανός», γράφει ο Dejan Vuçoviç στην αίτηση του.

Ολοι καταλαβαίνουμε τι θα ακολουθήσει αν πέσει στα χέρια των Αλβανών...

Πιο αναλυτικά, την έκδοση του 30χρονου, πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής ομάδας των Σκοπίων, Ντεργιάν Βούκοβιτς, στην γείτονα χώρα, πρότεινε ο αντιεισαγγελέας Παναγιώτης Καραγιάννης, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Κατά τους συνηγόρους του, μετά την πτώση του Γκρουέφσκι και την επικράτηση αλβανόφωνων σε κεντρικά κυβερνητικά και δημόσια αξιώματα, άλλαξαν τα πράγματα και υποβιβάστηκε. Απασχολήθηκε σε δουλειά γραφείου, ενώ στην συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2016 συνελήφθη από τις αρχές της ΠΓΔΜ, καθώς στο αυτοκίνητο του βρέθηκε «μια βόμβα Μ93 και 805 γραμμάρια μαριχουάνας».

Όμως, κατάφερε να δραπετεύσει στην Ελλάδα και οι αρχές της χώρας του εξέδωσαν σε βάρος του «ερυθρά αγγελία» και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, αποφάσισε την έκδοσή του, αλλά οι δικηγόροι του άσκησαν αναίρεση και η υπόθεση αναμένεται να κριθεί αύριο από τον Άρειο Πάγο, αλλά λόγω της γενικής απεργίας εκτιμάται ότι θα αναβληθεί.

Ενώπιον του Αρείου Πάγου, ο Ντεργιάν Βούκοβιτς ανέφερε, ότι η δίωξή του είναι πολιτική, καθώς μετά την πτώση του Γκρουέφσκι, σχεδόν ταυτόχρονα, «συνελήφθη ο ίδιος, απολύθηκε από την αστυνομία ο αδελφός του και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο πατέρας του, επίσης αστυνομικός».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι «τα ναρκωτικά δεν βρέθηκαν τη στιγμή της σύλληψης, αλλά μετά», γεγονός που κατά τον ίδιο ισχυροποιεί την άποψή του «ότι του τα φύτεψαν», ενώ τόνισε ότι «δραπέτευσε για να σωθεί, καθώς έχει λάβει ειδική εκπαίδευση από Ισραηλινούς».

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του την 25η Μαΐου 2017.

Ο Vuçoviç συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, αφού είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Το ένταλμα είχε εκδοθεί από το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, όταν ο Vuçoçiç δραπέτευσε από τις σκοπιανές φυλακές από όπου κρατούνταν .

Αρχικά συνελήφθη στα Σκόπια, και κατηγορήθηκε  για παράνομη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, καθώς στο αυτοκίνητο μάρκας του «Volvo» που οδηγούσε,  βρέθηκε  χειροβομβίδα και περισσότερα από 800 γραμμάρια κάνναβης.

Ενώ η διαδικασία διενεργείται τονίζεται ότι ο Vuçoviç, κρατείται στη φυλακή των Διαβατών και έχει υποβάλει αίτηση για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Ισχυρίζεται δε ότι, σε περίπτωση επιστροφής του στην ΠΓΔΜ απειλείται  με βασανιστήρια, ακόμα και θάνατο.

Ο 30χρονος είχε καθοριστικό ρόλο στην επιχείρηση εκκαθάρισης που διεξήχθη το Μάιο του 2015, σε γειτονιά που κατοικείται από Αλβανούς, στην πόλη του Κουμάνοβο, όταν  οι κυβερνητικές μονάδες  πραγματοποίησαν  για δύο ημέρες  σφοδρές μάχες με ένοπλες ομάδες που δήλωσαν ότι ανήκαν στις δομές του Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού AKSH .

«Σε αυτή την επιχείρηση  το καθήκον του διοικητή της μονάδας ήταν η ρύθμιση της έννομης  τάξης», γράφει στο αίτημά του προς το Ανώτατο Δικαστήριο ο Vuçoviç.

Ισχυρίζεται ότι η ακεραιότητα του είναι σε κίνδυνο λόγω της ταραγμένης κατάσταση στην ΠΓΔΜ και την εκλογή Αλβανών πολιτικών σε βασικές κρατικές θέσεις.

Για την ιστορία Αλβανοί παραστρατιωτικοί τέτοιες μέρες το 2015 απαιτούσαν την δημιουργία αλβανικού κράτους εντός των Σκοπίων, σύμφωνα με τον  Σουλεϊμάν Οσμάνι, ένας εκ των αρχηγών της ομάδας του UCK .

Ο Οσμάνι σε τηλεφωνική συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση του Κοσόβου είχε αναφέρει: «Οι στόχοι της ομάδας ήταν πολιτικοί, επιδιώκαμε τη δημιουργία αλβανικού κράτους μέσα στα Σκόπια κατά το πρότυπο της Σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οσμάνι ήταν μεταξύ των Αλβανών οπλαρχηγών που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Κουμάνοβο ωστόσο φέρεται ότι δραπέτευσε κάτω από ιδιαίτερα σκοτεινές  συνθήκες και από τότε καταζητείται.

Στη συνέντευξη του ίδιος  ισχυρίστηκε ότι η «ομάδα του Κουμάνοβο» που προκάλεσε τις ένοπλες συγκρούσεις είχε 2000 μαχητές.

Ανέφερε επίσης ότι κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν, επειδή τους τέλειωσαν τα πυρομαχικά και ενώ είχαν λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα τους παραλάβουν εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ.

Έτσι με αυτά,  η χώρα μας μετά την αίτηση (και στην  ουσία απαίτηση Ερντογάν) έκδοσης Τούρκων που αυτομολούν συνεχώς από την "ισλαμική δημοκρατία της Τουρκίας" τώρα έχει να αντιμετωπίσει και το ζήτημα του Σκοπιανού αστυνομικού.

Η Ελλάδα παρά τα λεγόμενα πολλών μέσα και έξω παραμένει και θα παραμείνει όαση δημοκρατίας και ασφάλειας αλλά γύρω μας τα «σύννεφα πυκνώνουν» με ιλιγγιώδη πλέον ρυθμό και πολύ σύντομα θα φέρουν καταιγίδα.  

https://www.youtube.com/watch?v=quqisnJmef4

https://www.youtube.com/watch?v=z-6bYQWKV8o

https://www.youtube.com/watch?v=1G5oZWeCwFE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...