Ελληνοτουρκικά

Νέα πρόκληση: Tο τουρκικό προξενείο στη Θράκη κάνει έρανο για κρατική υπηρεσία της Τουρκίας!

Σε απίστευτη πρόκληση προχώρησε το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, που καλεί τους μουσουλμάνους της περιοχής να δώσου χρήματα για την Τουρκική Υπηρεσία Αεροπορίας.

Είναι η πρώτη φορά που οι μουσουλμάνοι της Θράκης καλούνται μέσω του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή να δώσουν από το υστέρημά τους για μια κρατική υπηρεσία της Τουρκίας. Ο έρανος μάλιστα έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Προξενείου και αναφέρει:

«Σε αυτό το Ραμαζάνι με την θρησκευτική σας ελεημοσύνη στηρίξτε την Ιπτάμενη Τουρκική Νεολαία… Οι δωρεές σας να κερδίσουν νόημα στην Τουρκική Υπηρεσία Αεροπορίας».

Οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης αντιδρούν στον προκλητικό έρανο που θέλει να κάνει το Τουρκικό Προξενείο και αυτό γιατί στο Ραμαζάνι που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες είναι έθιμο να δίνουν χρήματα σε φτωχές οικογένειες και όχι σε κρατικές υπηρεσίες και μάλιστα της Τουρκίας. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο μουσουλμάνου για νέα πρόκληση του προξενείου.

«Ντροπή… Μόνο ντροπή. Εάν δοθούν χρήματα έστω και ένα ευρώ γι’ αυτόν τον λόγο τότε είναι επίσημη δωρεά στο τουρκικό κράτος», έγραψε.

Στην ιστοσελίδα του στο Twitter το τουρκικό προξενείο έχει αναρτήσει επίσης και τους λογαριασμούς τραπεζών που θα καταθέσουν οι μουσουλμάνοι τις δωρεές τους.

Ουσιαστικά πρόκειται για χρήματα που θα δοθούν για τη διαστημική υπηρεσία που ονειρεύεται ο Ερντογάν, ενώ τον έρανο διεξάγει ο ψευδομουφτής, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να πείσει τους κάτοικους της Θράκης να δώσουν τα χρήματα για την κρατική υπηρεσία της Τουρκίας.

Οι νόμιμοι μουφτήδες της Δυτικής Θράκης Μεχμέτ Σινίκογλου και Τζεμελί Μέσο τα έβαλαν με την τουρκική Μιλιέτ, στην οποία και έκαναν μήνυση. Ο λόγος; Αρθρογράφος της εφημερίδας τους αποκάλεσε λεκέδες και ότι δεν είναι νόμιμα τοποθετημένοι ως μουφτήδες στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ