Κοινωνία

Νέα Μανωλάδα: Το 112 έσωσε θύμα απαγωγής

Μοιραίο λάθος έκαναν οι τρεις Πακιστανοί που είχαν απαγάγει έναν 27χρονο ομοεθνή τους και τον κατακρατούσαν παράνομα σε ένα παράπηγμα στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας απαιτώντας εκβιαστικά να καλέσει συγγενείς του στην πατρίδα τους για να τους στείλουν 5.000 ευρώ ώστε να τον αφήσουν ελεύθερο.

Οι δράστες χτυπούσαν το θύμα τους με τα χέρια τους και με ξύλα για να το πείσουν. Το σφάλμα τους, όμως, ήταν ότι του έδωσαν μια τηλεφωνική συσκευή για να επικοινωνήσει με το Πακιστάν. Αντί να πάρει τηλέφωνο τους συγγενείς του, ο 27χρονος κάλεσε τον… Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 και διηγήθηκε τι είχε συμβεί! Έτσι, ειδοποιήθηκαν αμέσως οι αστυνομικοί του τμήματος Βάρδας που εντόπισαν το στίγμα του κινητού και έκαναν έφοδο στο παράπηγμα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο νεαρός Πακιστανός απελευθερώθηκε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται. Στο παράπηγμα- κολαστήριο, συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω ένας 30χρονος που τον φρουρούσε, ενώ λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν δυο συνεργούς του, έναν 35χρονο και έναν 22χρονο.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό άλλων δύο συνεργών τους. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εκβίαση, παράνομη κατακράτηση και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ