Οπλικά συστήματα

Μονόδρομος η πολεμική αναμέτρηση τώρα με την Τουρκία και η υιοθέτηση δόγματος προληπτικού πολέμου: Παρουσίασε railgun, Lazer μέχρι σύστημα εξωσκελετού μάχης η Αγκυρα- Δείτε εικόνες και βίντεο

Μονόδρομος φαίνεται να είναι για τη χώρα η υιοθέτηση νέου δόγματος αυτό του προληπτικού πολέμου ή να το πούμε αλλιώς, μήπως να "ευχόμαστε" να υπάρξει τώρα σύγκρουση με αυτή την Τουρκία παρά σε λίγα χρόνια που θα έχουν ωριμάσει και τα υπόλοιπα εξοπλιστικά της προγράμματα; Μετά την δοκιμή για πρώτη φορά του βαλλιστικού πυραύλου Bora την ύπαρξη του οποίου είχε αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εδώ και μήνες, ακολουθούν νέα σοκ για την Ελλάδα.

Kαι τι δεν έχει δείξει η τουρκική αμυντική βιομηχανία στην έκθεση αμυντικού υλικού IDEF-2017. Από ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο rail gun(!) TUFAN (καταιγίδα, κατακλυσμός) της Aselsan μέχρι Σύστημα «εξωσκελετού» μάχης, LAZER SAVUNMA SISTEMI (LSS) και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Και πριν μιλήσουν "κάποιοι" για έργα μακέτες να πούμε ότι υπογράφηκε στη διάρκεια της έκθεσης IDEF η αρχική συμφωνία προμήθεια τεσσάρων τουρκικής σχεδίασης κορβετών κλάσης MILGEM για το πακιστανικό ναυτικό. Δυο τουλάχιστον από τα πλοία θα ναυπηγηθούν στο Πακιστάν ενώ οι κορβέτες θα φέρουν τουρκικής κατασκευής οπλισμό και υποσυστήματα.

Eιχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Αιφνιδιασμός: Η Τουρκία κάτω από άκρα μυστικότητα κατασκεύασε ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο και όπλο Laser για τις νέες Φρεγάτες TF-2000 επιθυμώντας κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο ότι η Τουρκία κάτω από άκρα μυστικότητα από το 2014 ετοιμάζει ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο και όπλο LASER των οποίων οι δοκιμές ευρίσκονται στα τελικά στάδια για να εξοπλίσουν τις νέες Φρεγάτες τύπου Stealth TF-2000.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την IDEF-2017 που σας παρουσιάζουμε παρακάτω είναι εξόχως αποκαλυπτικά. Προδιαγράφουν ένα πολύ ζοφερό μέλλον για την Ελλάδα με την ανύπαρκτη αμυντική βιομηχανία και το αυτοεμπάργκο που έχει επιβληθεί στους εξοπλισμούς εδώ και λίγα χρόνια.

Πιο αναλυτικά, παρουσιάστηκε το Altay Urban Warfare με θωράκιση ERA, λεπίδα απομάκρυνσης εμποδίων, μη επανδρωμένο πύργο αρχηγού πληρώματος και σύστημα IR ανίχνευσης απειλών για μάχες σε αστικό περιβάλλον.

Παρουσιάστηκε επίσης σύστημα «εξωσκελετού» μάχης από την Aselsan, η τουρκική STM παρουσίασε το πλοίο TF4500 με χαρακτηριστικά stealth και δυνατότητα επιχειρήσεων σε αντίξοες συνθήκες για μια σειρά αποστολών όπως C&C, ADW, ASW, ASuW.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Roketsan προσθέτει και θερμοβαρική κεφαλή στις κατευθυνόμενες ρουκέτες Cirit που ήδη διαθέτει κεφαλές HE και πολλαπλών χρήσεων.

H TAI παρουσίασε την εξοπλισμένη έκδοση του Hurkus .

Εντυπωσιακοί ήταν και οι νέοι πύραυλοι αέρος-αέρος Bozdogan (μέσου βεληνεκούς) και Gokdogan (μικρού) που θα εξοπλίσουν τα τουρκικά F-16.

Η Αselsan παρουσίασε το ενεργητικό σύστημα (hard kill) κατά τορπιλών TORK, το ραντάρ μεγάλης εμβέλειας EIRS (Erken Ihbar Radar Sistemi) και το μη επανδρωμένο όχημα από την Katmerciler με τον πύργο (RCWS) SARP.

H FNSS συνεργάστηκε με την ινδονησιακή PT Pindad για την ανάπτυξη του νέου άρματος "Τίγρης" (Kaplan) το οποίο σας το έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο.

Θεωρείται από τα πλέον σύγχρονα στην κατηγορία του, με πλήρως ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μετάδοση κίνησης, και λόγο ισχύος/βάρους περίπου 20 ίππους/τόνο.

Τον πύραυλο Πυροβολικού (εδάφους -εδάφους) TRG-300 Tiger, παρουσίασε η κατασκευάστρια τουρκική εταιρία Roketsan.

Παρουσιάστηκε επίσης το πρωτότυπο ενός νέο αυτοκινούμενου, τροχοφόρου οβιδοβόλου με την ονομασία Kamyona Monteli Obus.

Tέλος η τουρκική αμυντική βιομηχανία παρουσίασε και σύστημα αναερόβιας πρόωσης- (A.I.P.) το οποίο αναπτύσσει η εταιρεία IdeaLab.

TF-X

"Βora"

https://www.youtube.com/watch?v=B_4Gi3A5TFE

https://www.youtube.com/watch?v=-npHdFXEK-o

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης