Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Αλέξανδρος: "Είμαστε ζήτουλες των Ευρωπαίων. και περιφέρουμε τα ράκη της δόξας μας (Βίντεο)

Μετά το πέρας της λιτανείας για τους Πολιούχους της Τρίπολης, Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος, στο σύντομο λόγο του προς τις αρχές του τόπου και τους πιστούς ανέφερε μεταξύ άλλων πως “Το αίμα των Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου ήταν η αιτία να γιγαντωθεί το πνεύμα των ηρωικών Κολοκοτρωναίων για να αναλάβουν τον αγώνα για την Ελευθερία του Έθνους και πρώτα πολέμησαν υπέρ Πίστεως και μετά υπέρ Πατρίδος”.

Κατόπιν σημείωσε πως αυτό που ζούμε σήμερα είναι τελείως αντίθετο με το πνεύμα των Νεομαρτύρων αλλά και των ηρώων του 1821 και τώρα “είμαστε ζήτουλες των Ευρωπαίων και των άλλων λαών”, γιατί απεμπολήσαμε την πίστη μας και την αρνηθήκαμε.

“Εκεί που κρεμούσαν οι κλέφτες τα άρματα τώρα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης και ευχήθηκε οι Νεομάρτυρες να φωτίσουν και εμάς σήμερα καθώς και να γίνουν πρεσβευτές για εμάς στο Χριστό. Δείτε στο βίντεο το σύντομο λόγο του Μητροπολίτη κ.Αλεξάνδρου.

https://youtu.be/yflo-hT-4Sk

Πηγή: drt915.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...