Κόσμος

Με λευκές σελίδες κυκλοφόρησε τουρκική εφημερίδα - Γιατί ξεπούλησε (εικόνα)

Χωρίς ύλη, χωρίς κανένα θέμα, αλλά με 20 «λευκές» σελίδες και τον τίτλο «Όταν σιγεί η Sözcü θα σιωπήσει η Τουρκία», κυκλοφόρησε σήμερα η  τουρκική εφημερίδα «Sözcü», μετά τη δίωξη τριών κορυφαίων στελεχών της από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Η τρίτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Τουρκίας και αντιπολιτευόμενη στον Ερντογάν επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να απαντήσει στην προσπάθεια των αρχών να τη φιμώσουν, συλλαμβάνοντας και τον ιδιοκτήτη της.

Μάλιστα τέτοια ήταν η ανταπόκριση του κοινού που η κυκλοφορία της παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 60%.

Η εφημερίδα Sozcu κυκλοφορεί από το 2007. Είναι επικριτική απέναντι στον Ερντογάν και τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε ξανακυκλοφορήσει με κενές τις σελίδες γνώμης, διαμαρτυρόμενη για την αντιμετώπιση των ΜΜΕ από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Sözcü, λόγω της αντιπολιτευτικής της στάσης, βρέθηκε το 2015 57 φορές στα δικαστήρια, ενώ κατατέθηκαν εναντίον της 67 μηνύσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...