Ρωσία

Μεγάλες ποσότητες ΤΟΜΑ και όπλων προμηθεύονται οι Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις

Mέχρι το 2020 οι Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις πρόκειται να παραλάβουν περισσότερα από 300 οχήματα μάχης BMD-4M την αερομεταφερόμενη έκδοση του BMP-3, του καλύτερα οπλισμένου ΤΟΜΑ στον κόσμο που επρόκειτο να αγοράει και ο Ελληνικής Στρατός, βάσει της διακρατικής συμφωνίας που είχε υπογραφεί με την Ρωσία.

Επίσης οι Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις πρόκειται να παραλάβουν και BTR-MDM, όπως δήλωσε ο αρχηγός των Δυνάμεων, Στρατηγός Αντρέι Σερντιούκοφ.

Ακόμα οι μονάδες πυροβολικού και τα αποσπάσματα τους θα παραλάβουν περίπου εκατό σύγχρονα ραντάρ αναγνώρισης, πυροβόλο, όλμους και αντιαρματικά όπλα ενώ οι μονάδες αεράμυνας θα παραλάβουν σχεδόν 200 στρατιωτικά μέσα και εξοπλισμούς.

“Από το 2016 οι μονάδες παραλαμβάνουν σύγχρονα επιθετικά οχήματα μάχης του BMD-4M τετάρτης γενιάς και τα γενικής χρήσης τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) BTR-MDM Rakushka. Σχεδιάζουμε να παραλάβουμε περισσότερα από 300 οχήματα”, είπε στην τελετή παράδοσης του πακέτου των σύγχρονων οχημάτων BMD-4M και ΤΟΜΠ Rakushka στην 31η Ανεξάρτητη Αερομεταφερόμενη Μεραρχία.

“Για τις μονάδες αεροπορικής υποστήριξης θα αποκτηθούν περισσότερα από 25 χιλιάδες νέα αλεξίπτωτα και αερομεταφερόμενα μέσα (οπλισμός, ειδικός στρατιωτικός εξοπλισμός) και φορτία” δήλωσε ο αρχηγός.

Το αερομεταφερόμενο ΤΟΜΠ BTR-MDM Rakushka είναι ένα παράγωγο του BMD-4M που σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει το ΤΟΜΠ BTR-D το οποίο είναι σε υπηρεσία ήδη από τη δεκαετία του 1970. Το BTR-MDM έχει βάρος μάχης 13,2 τόνων, μεταφορική ικανότητα 2 τόνων, ένα ζεύγος πολυβόλων PKTM των 7,62mm, πλήρωμα δυο υπηρετών και μια ομάδα 13 αλεξιπτωτιστών. Η μεγίστη ταχύτητα επί δρόμου είναι 71 χιλιόμετρα ανά ώρα και 10 χλμ/ώρα εν πλω, η αυτονομία του αγγίζει τα 500 χλμ.

Το BMD-4M Sadovnitsa είναι μια βαριά οπλισμένη έκδοση του αερομεταφερόμενου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) BMD-4. Διαθέτει νέο σκάφος, κιβώτιο ταχυτήτων και άλλα συγκροτήματα.

Το αερομεταφερόμενο ΤΟΜΑ διαθέτει την μονάδα πύργου μάχης Bakhcha-U η οποία περιλαμβάνει ως κύριο οπλισμό ένα πυροβόλο 100 χιλ., ως συζυγές ένα αυτόματο πυροβόλο των 30 χιλ. και ένα πολυβόλο των 7,62 χιλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...