Κοινωνία

Ληστεία στη Γεωπονική: Αδελφός μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς ο ένας από τους συλληφθέντες

“Άρωμα” τρομοκρατίας στην ληστεία που σημειώθηκε χθες το πρωί στην Γεωπονική Σχολή Αθηνών στην Ιερά Οδό. Ο ένας από τους ληστές που συνελήφθη επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς, είναι αδελφός μέλους της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” που είναι από το 2013 κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μάλιστα,παρά το γεγονός πως ο 25χρονος ποτέ δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές για το παραμικρό παράπτωμα, οι αστυνομικοί εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο, ο νεαρός να ενεργούσε για λογαριασμό τρομοκρατικών οργανώσεων, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα για το λεγόμενο “επαναστατικό ταμείο”.Επίσης, ο 25χρονος είναι γιος γνωστού Συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ, ενώ η μητέρα του είναι δραστήριο μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές είχε κατεβεί με το ΣΥΡΙΖΑ ως Δημοτικός Σύμβουλος σε Δήμο της Αττικής.

Η σύλληψη του 25χρονου και μάλιστα έχοντας στην κατοχή του ένα πιστόλι, αλλά και το κουτί με τα χρήματα που λίγο πριν είχε αρπάξει από υπάλληλο χρηματαποστολής, πραγματοποιήθηκε από Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, καθώς η βέσπα που θα χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσο διαφυγής, δεν έπαιρνε μπροστά.

Ο 25χρονος αδελφός του κατηγορούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, συνελήφθη σχεδόν μπροστά στην είσοδο της Γεωπονικής Σχολής, ενώ ο συνεργός του, στην κυριολεξία το έβαλε στα πόδια εντός του εσωτερικού της Σχολής και χάθηκε στο δαιδαλώδες δάσος, που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των φοιτητών.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης και κυρίως την διαπίστωση πως πρόκειται για αδελφό κρατουμένου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενημερώθηκε άμεσα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς ο φόβος για ληστεία με κίνητρο την ενίσχυση του “επαναστατικού ταμείου” ακόμα δεν έχει φύγει από το “κάδρο” των ερευνών, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να προσδίδουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο νεαρός, δεδομένα που να τον συνδέουν με εγχώριες ένοπλες οργανώσεις.

Η μόνη αναφορά που υπάρχει για τον 25χρονο σε Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ είναι στην Κρατική Ασφάλεια, καθώς συμμετείχε σε πορείες και συγκεντρώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, για τα φυλακισμένα μέλη της “Συνωμοσίας της Φωτιάς”.

Στο μεταξύ οι φόβοι του Αντιτρομοκρατικού Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ για δημιουργία νέων πυρήνων της “Συνωμοσίας” φαίνεται να παίρνουν “σάρκα και οστά” όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καθώς η συγκεκριμένη ληστεία έχει “άρωμα” τρομοκρατίας και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να μην δώσουν την απαραίτητη σημασία.

Η ληστεία

Στις 10:25 το πρωί, υπάλληλος χρηματαποστολής με το κουτί ασφαλείας στο χέρι, πέρασε το κατώφλι της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να τροφοδοτήσει με χρήματα το ΑΤΜ που είναι εγκατεστημένο στο κεντρικό κτήριο του Ανώτατου Ιδρύματος.

Ξαφνικά, εμφανίστηκαν μπροστά του δυο άτομα που φορούσαν κράνη μοτοσυκλέτας και με την απειλή πιστολιών, του άρπαξαν το κουτί με τα χρήματα.

Στο μεταξύ ο οδηγός του θωρακισμένου οχήματος της χρηματαποστολής, είδε την σκηνή, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Άμεση Δράση. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έφθασαν μέσα σε τρία λεπτά στο σημείο και είδαν δυο άτομα να προσπαθούν να βάλουν μπροστά μια βέσπα. Αμέσως οι αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια, ακινητοποίησαν τον 25χρονο, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει.

newsit.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...