Κοινωνία

Ληστής Γεωπονικό: Στο «μικροσκόπιο» ατζέντα που βρέθηκε στο σπίτι του

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει μία ατζέντα με ιδιόχειρες σημειώσεις και σχεδιαγράμματα που βρέθηκε στο σπίτι του 25χρονου ληστή της χρηματαποστολής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Σε αυτή όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές περιλαμβάνονται κάποια ονοματεπώνυμα, άλλα «κομμένα», ενδεχομένως κωδικοποιημένα, όπως επίσης τηλεφωνικοί αριθμοί και διευθύνσεις κατοικιών. Γι αυτά τα ευρήματα τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, που προς το παρόν χειρίζονται την υπόθεση, ενημέρωσαν και διαβίβασαν σε αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προκειμένου να τα ερευνήσουν περαιτέρω. Στο μεταξύ, έχουν ζητηθεί από την πρυτανεία του πανεπιστημίου οι κατάλογοι των φοιτητών που φοιτούν στην σχολή, προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο ο ασύλληπτος συνεργός να σχετίζεται με το πανεπιστήμιο, αλλά και τον εντοπισμό τυχόν υπόπτων για πιθανή πληροφόρηση των δραστών σχετικά με τη διενέργεια χρηματαποστολών για τον ανεφοδιασμό του ΑΤΜ.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την εφημερίδα, εξετάζουν και τρεις περιπτώσεις ληστειών χρηματαποστολών κατά τον ανεφοδιασμό ΑΤΜ, που έγιναν το 2015 και 2016, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με συνολική λεία περίπου 150.000 ευρώ. Δεν αποκλείουν οι υποθέσεις να συνδέονται, ενώ τότε έκαναν λόγο για δράστες που προέρχονταν από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο σπίτι του 25χρονου βρέθηκε και ένα δελτίο ταυτότητας με τα δικά του στοιχεία για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2010. Παράλληλα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι για το σκούτερ μάρκας Aprillia είχε δηλωθεί κλοπή στις 24 Απριλίου 2017 στο Τμήμα Ασφαλείας Πετραλώνων, και ερευνούν το ενδεχόμενο η περιοχή να σχετίζεται με τον ασύλληπτο δράστη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ