Κυπριακό

Κύπρος: Εθνικό Συμβούλιο με επεισοδιακή αποχώρηση Χριστόφια

Διαμαρτυρόμενος για τη μη ανταπόκριση του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στις τηλεφωνικές του κλήσεις για το θέμα της παύσης του βοηθού Αρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου, ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Όπως δήλωσε κατά την αποχώρησή του από το Προεδρικό, ο ίδιος φεύγει από τη συγκεκριμένη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου μετά από μια δήλωση που έκανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με το θέμα της «καρατόμησης», όπως είπε, του Ανδρέα Κυριάκου.

«Είχα ζητήσει στο τηλέφωνο, στη διάρκεια 3 ημερών, πέντε ή έξι φορές τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προγραμματιζόμενη καρατόμηση του Ανδρέα Κυριάκου. Δεν πήρα καμία απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εγώ όταν ήμουν Πρόεδρος και την ώρα που με έβριζε ο κ. Αναστασιάδης, αν με ζητούσε στο τηλέφωνο, ανταποκρινόμουν. Γι’ αυτό, για λόγους τάξης, αρχής και διαμαρτυρόμενος, έφυγα από τη Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου», είπε ο κ. Χριστόφιας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κυριάκου παύτηκε μετά από απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη για διαρροή πληροφοριών. Ο Γενικός Εισαγγελέας άσκησε τις ποινικές διώξεις στη βάση πορίσματος τριών ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διενήργησαν έρευνα για θέματα διαφθοράς στην Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ