Αρχείο

Κρίσιμες ώρες: Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Κύπρου στις ΗΠΑ - Ενημέρωσε State Department και ΟΗΕ - Έτοιμοι οι Τoυρκοφάγοι της Ζ' ΜΑΚ να αναλάβουν δράση (εικόνες, βίντεο)

Το Κυπριακό, οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο συναντήσεων που είχε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Ζήνων με τον δεύτερο τη τάξει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Τόμας Σάνον και τον Βοηθό Υφυπουργό για Ευρωπαϊκά Θέματα Τζον Χέφερν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο κ. Ζήνων, ο οποίος βρίσκεται σε διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Ουάσιγκτον, συνεχίζει το πρόγραμμα επαφών του με συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους στο Υπουργείο Άμυνας και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, όπου οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε θέματα της αρμοδιότητάς τους, με ειδική έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών και της τρομοκρατίας.

Στις συναντήσεις, ο κ. Ζήνων ενημέρωσε τους κυρίους Σάνον και Χέφερν για την τρέχουσα φάση των διαπραγματεύσεων επίλυσης του Κυπριακού, για τις ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ και των τρόπων εμβάθυνσης της μεταξύ τους συνεργασίας, κυρίως σε τομείς που θα προαγάγουν την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης, ο κ. Ζήνων συναντήθηκε με τους Βουλευτές του Κογκρέσου, Ιλεάνα Ρος-Λέτινεν (R – FL), Τεντ Ντόιτς (D – FL) και Γκας Μπιλιράκη (R – FL), τους οποίους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και συζήτησε μαζί τους τις πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζήνων, οι Αμερικανοί βουλευτές εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές φαίνεται πως προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλία ούτως ώστε να εκφραστεί η αντίδραση του αμερικανικού Κογκρέσου στις τουρκικές προκλήσεις, σε μία περίοδο όπου και στο Πεντάγωνο υπάρχει έντονος προβληματισμός για την ευρύτερη τουρκική στάση στην περιοχή.

Tαυτόχρονα, η  Κυπριακή Δημοκρατία με επιστολή του μονίμου αντιπροσώπου της  στα Ηνωμένα Έθνη, ενημερώνει για τις παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Κύπρου κατά το μήνα Φεβρουάριο.

Συνεπώς στην επιστολή  δεν περιλαμβάνονται οι απειλές της Τουρκίας για πόλεμο σ΄ ότι έχει να κάνει με την εκμετάλλευση των ενεργειακών της αποθεμάτων στην ΑΟΖ. Θα ακολουθήσει προφανώς νεότερη επιστολή.

Ταυτόχρονα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται για σύγκρουση.

Η διαταγή που έφτασε από το ΓΕΕΘΑ ήταν λιτή και σαφέστατη …Σε πόσο χρόνο μπορούμε να στείλουμε τους Φονιάδες της Ζ’ ΜΑΚ  στη Βραχονησίδα «ΖΗΤΑ»!

Η απάντηση ήρθε άμεσα από το ΠΝ και το  «Zubr «ΚΕΡΚΥΡΑ» αλλά δεν έπεισε τους Επιτελείς και διατάχθηκε άμεση εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών πριν την Κήρυξη Πολέμου...».

Θερμό επεισόδιο δηλαδή  με «Κατάληψη Βραχονησίδας στο Αιγαίο από εχθρικούς Κομάντος !»

Το Zubr  του ΠΝ «ΚΕΡΚΥΡΑ φόρτωσε  Κομάντος και εξαφανίστηκε "πετώντας" πάνω από τα κύματα για την βραχονησίδα και αφού άδειασε τους  φονιάδες της Ζ’ ΜΑΚ που όρμησαν με ταχύπλοα βγήκε στη στεριά … αναφέρει δημοσίευμα.

Την όλη επιχείρηση που κινηματογραφήθηκε παρακολούθησαν από κοντά και οι Τεταρτοετείς Δόκιμοι από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων που δεν πίστευαν στα Μάτια τους !

Η επιχείρηση κρατήθηκε για ένα διάστημα μυστική …ενώ οι χρόνοι που έπιασε το άλογο της Θάλασσας είναι εξωπραγματικοί !

Ενα δείγμα από την Άσκηση  στο βίντεο από την Εκπομπή της ΕΡΤ-1 …»Με αρετή και Τόλμη»

https://www.youtube.com/watch?v=zV1TfYyF684


Εδώ η Προσάραξη του Πολεμικού στο νησί της Νάξου

https://youtu.be/bCNvES-pxFY

Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται τα τεθωρακισμένα οχήματα (ΤΟΜΑ) ΒΜΡ -1, με προσαρμογή στον πύργο τους ενός ρυμουλκούμενου δίδυμου αντιαεροπορικού πυροβόλου Zu-23-2 των 23mm. Μπράβο στους τεχνικούς της 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο για την πατέντα.

https://www.youtube.com/watch?v=azXh50TGJWI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές