Κοινωνία

Κρήτη: «Όχι» στην αίτηση αποφυλάκισης του ισοβίτη που στραγγάλισε και βίασε 53χρονη

Απορρίφθηκε η έκτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους που υπέβαλε μέσα σε δύο χρόνια ο δράστης του εγκλήματος που είχε προκαλέσει μια από τις πιο αιματηρές βεντέτες όλων των εποχών στην Κρήτη. Οι αλλεπάλληλες δολοφονίες μελών των οικογενειών Μουζουράκη και Δικωνυμάκη είχαν γίνει αιτία να ερημώσει για πάντα το χωριό τους, το Πάτημα Αποκορώνου Χανίων.

Το αίτημά του 48χρονου (σήμερα) δολοφόνου με το αιτιολογικό ότι έχει μεταμεληθεί και θέλει να συμπαρασταθεί στην ηλικιωμένη και άρρωστη μητέρα του, απορρίφθηκε τόσο από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με βούλευμα που αναφέρει ότι έχει υποπέσει σε πολλά πειθαρχικά παραπτώματα στο διάστημα της κράτησής του, όσο και από το Συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης στο οποίο υπέβαλε έφεση εναντίον του βουλεύματος.

Ο έγκλειστος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και το βιασμό της 53χρονης συγχωριανής του Φωτούλας Μουζουράκη, που είχε διαπράξει στις 23 Μαΐου του 1994 μαζί με έναν 29χρονο -τότε- φίλο του ο οποίος συνελήφθη στα Χανιά λίγες ημέρες μετά, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στις 18 Ιουνίου του 1994 στην Αθήνα. Η σεξουαλική κακοποίηση και ο στραγγαλισμός της άτυχης γυναίκας από τους δράστες, πυροδότησαν μια αλυσίδα άλλων πέντε δολοφονιών που έμεινε στην ιστορία.

Θύματά της αιματηρής βεντέτας έπεσαν από το 1994 ως το 1999 μέλη και των δυο οικογενειών, που δολοφονήθηκαν τόσο στην Κρήτη, όσο και στην Αμαλιάδα, τη Μυτιλήνη και το Περιστέρι όπου κρύβονταν προσπαθώντας να αποφύγουν την αντεκδίκηση! Μάλιστα, μεταξύ των δολοφονημένων ήταν ο πατέρας και ο αδελφός του 48χρονου, οι οποίοι βρήκαν τον θάνατο με διαφορά λίγων εβδομάδων μέσα στο 1994.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...