Κοινωνία

«Κοντράκηδες» βγήκαν νοκ-άουτ από στύλο φωτισμού (βίντεο)

Ένας στρατηγικά τοποθετημένος στύλος βγάζει νοκ-άουτ και τους δύο πρωταγωνιστές μιας νυχτερινής κόντρας σε δρόμο.

Το να τρέχεις σε δρόμους της πόλης είναι επικίνδυνο. Το να κοντράρεις μπορεί να αποβεί ολέθριο.

Η γρήγορη οδήγηση είναι επικίνδυνη από μόνη της, ιδίως αν δεν έχεις την τεχνική και την πείρα. Αν προσθέσεις και το στοιχείο του ανταγωνισμού, τότε είναι σαν να προκαλείς την τύχη σου.

Στην περίπτωσή μας, είναι πέντε το πρωί σε κάποια πόλη της Βραζιλίας. Η ώρα που βγαίνει το λεωφορείο για το πρώτο δρομολόγιο – όπως θα δείτε. Ψυχή στο δρόμο, ούτε βέβαια αστυνομία για να σταματήσει τους δύο κοντράκηδες, που πιθανόν να γυρίζουν και από διασκέδαση έχοντας πιει την ανάλογη καϊπιρίνια…

Το ρόλο της τροχαίας όμως αναλαμβάνει να παίξει ένας στύλος φωτισμού. Χοντρός, στιβαρός και στρατηγικά τοποθετημένος, στην έξοδο μιας κατηφορικής αριστερής και πολύ κοντά στο οδόστρωμα.

Ο πρώτος εμπλεκόμενος – και προπορευόμενος εκείνη τη στιγμή – χάνει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, χτυπάει το στύλο με το πίσω δεξί φτερό, το τράκο τον γυρίζει από την άλλη και ξανασβουρίζει για να σταματήσει λίγο πιο κάτω, με το αυτοκίνητο στην κατάσταση που φαντάζεστε.

Στο μεταξύ έχει φτάσει στο σημείο και ο δεύτερος κοντράκιας. Βλέπει το συμβάν, πανικοβάλλεται, υποστρέφει και επιχειρεί να περάσει ανάμεσα από το στύλο και μια μάντρα. Δεν τα καταφέρνει, χτυπάει στον τοίχο και μένει επιτόπου με το αυτοκίνητο επίσης κατεστραμμένο.

Την εικόνα της καταστροφής συμπληρώνει μια βροχή από σπίθες που πέφτουν από τον ταρακουνημένο στύλο.

Στο σχόλιο του YouTube δεν αναφέρεται τίποτε περισσότερο από το ότι το video «έχει ανέβει για εκπαιδευτικό σκοπό. Δες, μάθε και οδήγα με ασφάλεια». Πάντως, αν φορούσαν ζώνες, οι εμπλεκόμενοι δεν πρέπει να τραυματίστηκαν και σίγουρα θα έμαθαν να βγάζουν τα ανταγωνιστικά τους ένστικτα στο μόνο μέρος όπου μπορούν να το κάνουν με σχετική ασφάλεια: στην πίστα.

https://youtu.be/tPtXwDkigOA

drive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ