Κόσμος

Κίνα: Η μεγαλύτερη ρόδα στον κόσμο χωρίς ακτίνες!

Φαίνεται ότι οι Κινέζοι έχουν βαλθεί να σφραγίσουν την παγκόσμια παρουσία τους και με κάθε είδους αρχιτεκτονικές πρωτοτυπίες ή φαραωνικές κατασκευές. Αυτή τη φορά, πάνω στη γέφυρα στον ποταμό Μπαϊλάνγκ, στην πόλη Γουεϊφάνγκ, στην επαρχία Σαντόνγκ, στήθηκε μια εγκατάσταση που διεκδικεί τον τίτλο της «μεγαλύτερης, στον κόσμο, ρόδας χωρίς ακτίνες».

«Η Ρόδα στη γέφυρα του Μπαϊλάνγκ» έχει ύψος 145 μέτρα, 10 μέτρα περισσότερα από το «Eye» του Λονδίνου.

Τριάντα έξι βαγόνια θα κάνουν την πλήρη περιστροφή του κύκλου, με δυνατότητα φιλοξενίας δέκα επιβατών το κάθε ένα.

Καθώς δεν πρόκειται για ρόδα εγκατεστημένη σε λούνα παρκ -η προσφερόμενη απόλαυση είναι η καταπληκτική θέα στον ποταμό Μπαϊλάνγκ- τα βαγόνια θα είναι εξοπλισμένα με ατομικές τηλεοράσεις και θα διαθέτουν wi-fi για την περίπτωση που βαρεθούν οι επιβάτες.

Ο Sun Xuping, γενικός επιβλέπων στην China Construction Sixth Engineering Division, την ομάδα που έφερε εις πέρας το έργο, εξήγησε στο Tianjin Tourism Information Network ότι «το σώμα της ρόδας δεν περιστρέφεται, αντιθέτως ένα εσωτερικό γρανάζι περιστρέφει τα βαγόνια».

«Ελπίζουμε ότι η ρόδα θα γίνει το αρχιτεκτόνημα-ορόσημο του αστικού τοπίου στην Γουεϊφάνγκ» δήλωσε η κατασκευάστρια ομάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...