Μέση Ανατολή

Ισραήλ: «Προπέτασμα καπνού η νέα διακήρυξη της Χαμάς»

Την πάγια θέση του Ισραήλ απέναντι στην όποια ρητορική της Χαμάς, με αφορμή και την τελευταία διακήρυξη της στην οποία δηλώνει έτοιμη να αναγνωρίσει Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967, τονίζει με ανακοίνωσή της η πρεσβεία του Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση της η πρεσβεία του Ισραήλ κάνει αναφορά στα ΜΜΕ, τα οποία παρουσίασαν την είδηση της διακήρυξης της Χαμάς ως «ιστορική αλλαγή» και δείγμα ότι δήθεν οργάνωση έχει υιοθετήσει πιο μετριοπαθείς θέσεις.

Η διακήρυξη αυτή, τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελεί προπέτασμα καπνού της οργάνωσης για να συγκαλύψει τον πραγματικό στόχο της, ο οποίος είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας, να καταστρέψει το Ισραήλ μέσω της τρομοκρατίας και να βελτιώσει τη διεθνή εικόνα της, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η διακήρυξη της Χαμάς δεν αντικαθιστά ούτε αναιρεί το παλαιό καταστατικό της, το ποίο βρίθει, όπως αναφέρει, ρητορικής αντισημιτισμού και εκκλήσεων για την καταστροφή του Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση, η πρεσβείας του Ισραήλ στηλιτεύει την Χαμάς ότι συνεχίζει να απορρίπτει την αναγνώριση του Ισραήλ και τις διπλωματικές συμφωνίες Ισραήλ -Παλαιστινίων, καθώς και ότι συνεχίζει να οργανώνει και να πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αμάχων, να κατασκευάζει επιθετικές σήραγγες και να αυξάνει το οπλοστάσιό της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ