Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Πορείες διαμαρτυρίας των συνδικάτων ενάντια στα νέα μέτρα (εικόνες)

Πορείες διαμαρτυρίας εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη Πέταξαν μπογιές σε καταστήματα και στην είσοδο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΦΩΤΟ)στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, ενόψει της αυριανής ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Η συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Κέντρο, απ' όπου ξεκίνησε πορεία με κατάληξη το ΥΜΑΘ.

«Θα είμαστε στις επάλξεις και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές από όποιες κυβερνήσεις και εάν προέρχονται» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. «Τα εργασιακά, που τα είχαμε βγάλει εμείς από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη βοήθεια του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας επανέρχονται» συνέχισε, καλώντας την κυβέρνηση «να σταματήσει τις υποκρισίες και να συνομιλήσει με τα συνδικάτα». Πρόσθεσε: «Να δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε, γιατί αυτά που έρχονται και θα εξειδικευτούν με τα νομοσχέδια είναι ακόμη χειρότερα».

«Η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές λιτότητας» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχει «συρρίκνωση» του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και επίκειται και μεγαλύτερη, με τα νέα οργανογράμματα, συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις οργανισμών, κινητικότητα, κ.α.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθύνθηκε προς στο ΥΜΑΘ. Στη συγκέντρωση, στα προβλήματα από διάφορους χώρους αναφέρθηκαν το μέλος της γραμματείας του ΜΑΣ, Αλέξης Παπαδόπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Θεσσαλονίκης, Ράνια Καπετανγιώργη, η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, η συμβασιούχος του δήμου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης Σοφία Εξαδακτύλου, ο εργαζόμενος ΕΛΒΟ και μέλος της επιτροπής αγώνα μετάλλου, Κώστας Ηλιού κ.α.

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν τα πρωτοβάθμια σωματεία Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα κόμματα και πολιτικές κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΙΑ, κ.α.), συλλογικότητες, αντιξουσιαστές, κ.α., απ' όπου ξεκίνησαν την πορεία τους, με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ. Προσυγκέντρωση πραγματοποίησαν στην συμβολή των οδών Φιλίππου με Αγνώστου Στρατιώτου μέλη της ΛΑΕ, της ΟΚΔΕ, κ.α.

Νωρίτερα το πρωί, αστυνομικοί, μέλη της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρήθηκαν για περίπου μια ώρα, κρατώντας με πανό, μπροστά στην πύλη του ΥΜΑΘ.

Πέταξαν μπογιές σε καταστήματα και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Ομάδα αγνώστων κατά τη διάρκεια των πορειών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πέταξαν μπογιές σε καταστήματα και στην είσοδο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ενώ προκάλεσαν φθορές σε είσοδο πολυκατοικίας επί της Τσιμισκή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...