Ρωσία

Η Ρωσία προετοιμάζει την νεολαία της για πόλεμο εναντίον της Γερμανίας - Διπλωματικό επεισόδιο Μόσχας-Βερολίνου για τις "προθέσεις" Β.Πούτιν εναντίον των Γερμανών!

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Γερμανία και Ρωσία με θέμα την δημιουργία ομοιώματος του ναζιστικού Ράιχσταγκ σε ειδικό «πατριωτικό πάρκο» για να «εκπαιδευτεί»  η οργάνωση «πατριωτική νεολαία» στην Ρωσία.

Υπήρξε έντονη αντίδραση των Γερμανών εν ενεργεία πολιτικών της Bundestag που επέκριναν την ρωσική κατασκευή ομοιώματος του Ράιχσταγκ ενώ δήλωσαν ότι το «πατριωτικό πάρκο» είναι άλλη μεγάλη πρόκληση κατά της Γερμανίας , απαιτώντας από την η γερμανική κυβέρνηση να εκφράσει επίσημα την δυσαρέσκεια της στην  Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας από την πλευρά του αποκάλεσε ως αβάσιμη την έντονη κριτική από ορισμένους Γερμανούς πολιτικούς σχετικά με τα σχέδια για τη δημιουργία στην Μόσχα ενός στρατιωτικού  πάρκου  με ομοίωμα  του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο για τα μέλη της πατριωτικής οργάνωσης «Yunarmiya».

«Δημιουργώντας ένα ερειπωμένο από τις σκληρές μάχες του Μαΐου του 1945, Ράιχσταγκ, θα υλοποιήσουμε ένα σημαντικό στοιχείο στο στρατιωτικό -ιστορικό πάρκο μας που θα συμβολίζει τη νίκη κατά του ναζισμού και μαζί με άλλα τέτοιου επίπεδου αντικείμενα του πάρκου θα χρησιμεύσει στην πατριωτική εκπαίδευση των νέων Ρώσων πολιτών αλλά και μελών  από άλλες χώρες»,  δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου άμυνας, υποστράτηγος Igor Konashenkov.

«Οι επιθέσεις από ορισμένους Γερμανούς πολιτικούς δεν είναι μόνο ακραίες αλλά μας κάνουν να σκεφτούμε τις πεποιθήσεις τις οποίες στην πραγματικότητα είχαν οι ιδρυτές του Τρίτου Ράιχ κατά τα έτη 1933-1945»,  είπε ο ίδιος.

«Η παρουσία στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού τον Μάιο του 1945 με την κόκκινη σημαία στο κτίριο του ναζιστικού Ράιχσταγκ είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αναγνωρίσιμα πορτραίτα σε όλο τον κόσμο, και  σύμβολο της νίκης επί του γερμανικού ναζισμού και του τέλους του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο Konashenkov .

«Προφανώς, στη Γερμανία, κάποιοι ξέχασαν ότι ακριβώς λόγω της πυρκαγιάς του Ράιχσταγκ από τους Ναζί στις 7 Φεβρουαρίου 1933, ο Χίτλερ και οι ιδρυτές του Τρίτου Ράιχ  ξεκίνησαν την αιματηρή πορεία τους  στον κόσμο»,  δήλωσε ο Ρώσος αξιωματικός .

Σύμφωνα με τον Ρώσο, η υπεράσπιση του Ράιχσταγκ από τους Ναζί κατά το τέλος του 1945 συνοδεύτηκε από τις πιο βίαιες και αιματηρές μάχες, κατά τις οποίες δεκάδες χιλιάδες σοβιετικοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

«Ως εκ τούτου, ο ηρωισμός των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού στον αγώνα κατά της ναζιστικής Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένης της εφόδου στο Ράιχσταγκ τον Μάιο 1945, θα πρέπει όχι μόνο αναγνωρίζεται  αλλά επίσης καλό θα ήταν να το υπενθυμίζουμε στις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές τόσο στη Ρωσία όσο και στη Γερμανία»,  είπε ο Konashenkov .

Οι σημερινοί Γερμανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για τα αίσχη και τις θηριωδίες  των παππούδων τους, με τις εκτελέσεις 20. 000 000 Ρώσων , 1,5 εκατομμυρίων Σέρβων  , 500.000 Ελλήνων και 6,000000 Εβραίων στα κρεματόρια …σε καμία περίπτωση.

Εγκρίνουν όμως την πολιτική του Σόιμπλε και την κατηγορία του ότι οι Έλληνες είναι «τεμπέληδες». Η ιστορία επαναλαμβάνεται και αλίμονο σε αυτόν που δεν το κατανοεί διότι τότε θα αναγκαστεί να την ξαναζήσει.   

https://youtu.be/WbX6c47JYPk?t=2

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...