Κοινωνία

Η «διπλή» ζωή του βασιλιά της Ολλανδίας - Το μυστικό που αποκάλυψε

Επί 21 χρόνια, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Βίλεμ Αλεξάντερ, έμπαινε κρυφά στο πιλοτήριο επιβατικών πτήσεων των ολλανδικών αερογραμμών KLM και, από τη θέση του συγκυβερνήτη, ζούσε το όνειρό του.

Σε συνέντευξή του στο ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, ο βασιλιάς της Ολλανδίας πετούσε με την θυγατρική των ολλανδικών αερογραμμών KLM Fokker 70 σε κοντινούς προορισμούς ανά την Ευρώπη αναλαμβάνοντας άτυπα το ρόλο του συγκυβερνήτη.

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας δήλωσε στην εφημερίδα ότι έμπαινε στο πιλοτήριο δύο φορές το μήνα με τη KLM.

«Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι έχω ένα χόμπι στο οποίο πρέπει να επικεντρωθώ», είπε.

«Όταν έχεις ένα αεροσκάφος, επιβάτες και πλήρωμα, είσαι υπεύθυνος γι 'αυτούς, δεν μπορείς να πάρεις τα προβλήματά σου από το έδαφος στον ουρανό, πρέπει να απελευθερωθείς εντελώς και να επικεντρωθείς σε κάτι άλλο, αυτό για μένα είναι το πιο χαλαρωτικό κομμάτι των πτήσεων», υποστηρίζει.

Ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ υποστήριξε επίσης ότι έχει εκπαιδευτεί σε Boeing 737 , τα οποία σύντομα θα αντικαταστήσουν τον στόλο της KLM Cityhopper Fokker 70.

Υπενθυμίζεται ότι, ο βασιλιάς της Ολλανδίας πέταξε για πρώτη φορά πριν από 30 περίπου χρόνια ενώ ήταν ακόμα φοιτητής.

Στα τέλη της δεκαετίας του ' 80, η αγάπη του για τους αιθέρες τον έστειλε στην Κένυα όπου εργάστηκε ως εθελοντής πιλότος, πρώτα για τον οργανισμό ιατρικής βοήθειας, το Αφρικανικό Ιατρικό Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (AMREF), και αργότερα για την Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ