Κόσμος

Η βασίλισσα Ελισάβετ πήγε στην εκκλησία να προσευχηθεί για τα θύματα του Μάντσεστερ (εικόνες & βίντεο)


Συνοδευόμενη από τον γιο της, πρίγκιπα Εδουάρδο και την 13χρονη εγγονή της, λαίδη Λουίζ, η 91χρονη βασίλισσα Ελισάβετ πήγε την Κυριακή στην εκκλησία να προσευχηθεί για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Η «αειθαλής» βασίλισσα βρίσκεται στο βασιλικό κτήμα στο Μπάλμοραλ και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στο παρακείμενο χωριό Κράθι Κιρκ. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο του Μάντσεστερ και μίλησε με νεαρά κορίτσια που επέζησαν από την τρομοκρατική επίθεση που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο στάδιο Manchester Arena, μετά το τέλος της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε.

Μιλώντας σε μια μικρή μαθήτρια, που νοσηλεύεται τραυματισμένη στο νοσοκομείο του Μάντσεστερ, η βασίλισσα είπε: «Είναι τρομακτικό, πολύ κακό. Να βάλει κανείς τέτοιο στόχο (τα παιδιά)». Η μονάρχης ευχαρίστησε τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου που μετά την τραγωδία εργάστηκαν σκληρά για να σώσουν τις ζωές των παιδιών που μεταφέρθηκαν εκεί τραυματισμένα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε, επίσης, στο προσωπικό του νοσοκομείου για το σοκ που ένιωσε όταν πληροφορήθηκε ότι έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα στη συναυλία της ποπ τραγουδίστριας, λέγοντας: «Το φοβερό ήταν ότι ήταν όλοι τόσο νέοι».

Μετά την τρομοκρατική επίθεση, που άφησε πίσω της 22 νεκρούς και 119 τραυματίες, η βασίλισσα εξέδωσε μια σκληρή επίσημη ανακοίνωση στην οποία καταδίκασε την βάρβαρη επίθεση και τόνισε ότι: «Ολόκληρο το έθνος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από τον θάνατο και τους τραυματισμούς τόσο πολλών ανθρώπων χθες το βράδυ στο Μάντσεστερ, ενηλίκων και παιδιών, οι οποίοι διασκέδαζαν σε μια συναυλία. Ξέρω πως μιλώ εκ μέρους όλων όταν εκφράζω τη βαθύτατη συμπόνοια μου προς όλους όσοι επηρεάστηκαν από αυτό το φριχτό περιστατικό και ειδικά, στις οικογένειες και τους φίλους όσων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν».

https://www.youtube.com/embed/o0qe_E5Ow2M

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...