Κοινωνία

Η άγνωστη ιστορία του τεχνικού που έζησε πάνω από 50 χρόνια από κοντά την οικογένεια Μητσοτάκη: «Δεν ήμουν απλά ένας μάστορας - Τους ένιωθα σαν αδέλφια μου»

Έχουν περάσει περισσότερα από πενήντα από την ημέρα που χάλασε το πλυντήριο της Μαρίκας Μητσοτάκη και ψάχνοντας κάποιον υδραυλικό, η οικογένεια γνώρισε τον Κυριάκο.

Ο Κυριάκος, επισκεύασε το εν λόγω πλυντήριο και όπως θα εκμυστηρευτεί, πολλές δεκαετίες αργότερα, με δάκρυα στα μάτια, το... Μητσοτακέικο δεν τον άφηνε να φύγει από το σπίτι αν δεν του έκανε το τραπέζι η Μαρίκα. Επιμονή στην επιμονή, ο Κυριάκος έκατσε, και μάλιστα για τα καλά.

Εδώ και πάνω από μισό αιώνα, ο Κυριάκος είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, ο τεχνικός της οικογένειας Μητσοτάκη, που χαίρει εμπιστοσύνης από όλους. Μάλιστα, εκτός από το πατρικό της Μαρίκας, ο Κυριάκος έχει το πρόσταγμα για τις επισκευές σε όλα τα σπίτια της οικογένειας, δείγμα της εκτίμησης που υπάρχει στο πρόσωπο και τη δουλειά του και πως η οικογένεια «αγκάλιαζε» απλούς ανθρώπους.

Συνέχισε ακούραστα τη δουλειά του, όταν έφυγε από τη ζωή η Μαρίκα Μητσοτάκη. Έμεινε στο στενό περιβάλλον της οικογένειας, για να αποχαιρετήσει και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Και μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που τοποθέτησε τη σημαία του σπιτιού μεσίστια, σε ένδειξη πένθους.

"Για τον Κωνσταντίνο και την Μαρίκα δεν ήμουν απλά ένας μάστορας. Τους ένιωθα σαν αδέλφια μου", τονίζει ο 86χρονος πλέον, και δηλώνει βέβαιος ότι η εκτίμηση του ζεύγους Μητσοτάκη προς αυτόν πέρασε και στα παιδιά τους τα οποία τον περιβάλλουν με αγάπη και σεβασμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ