Κόσμος

ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία ανακοίνωσαν τη δημιουργία Κέντρου κατά της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας

Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσαν χθες Κυριακή τη δημιουργία μιας περιφερειακής δομής που θα έχει στόχο την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, στο περιθώριο της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Ριάντ σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπό την αιγίδα της Ουάσινγκτον και του Ριάντ, στο Κέντρο κατά της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας (Terrorist Financing Targeting Center, TFTC) θα συμμετέχουν συνολικά έξι χώρες του Κόλπου (το Κουβέιτ, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, το Ομάν, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και βασικός του στόχος θα είναι να μοιράζεται πληροφορίες για τα δίκτυα χρηματοδότησης οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος ή η αλ Κάιντα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος θα είναι επίσης οι «απειλές» που προέρχονται, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, από το Ιράν και το συριακό καθεστώς, τονίζει η ανακοίνωση. Η νέα αυτή δομή θα μπορεί επίσης να συντονίζει τα μέτρα κοινών αντιποίνων εναντίον των οργανώσεων αυτών, σημειώνεται.

Το TFTC «θα βελτιώσει τα υπάρχοντα εργαλεία και τη συνεργασία με τους εταίρους μας στον Κόλπο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά νέες απειλές», επεσήμανε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...