Πολιτική

Ζαχαριάδης: Δεν μου ξέφυγε το «η τρόικα μας γράφει τα νομοσχέδια» - Πως επιχείρησε να τα «μαζέψει» μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε (βίντεο)

Να μαζέψει τον σάλο που ξέσπασε από την δήλωσή του πως «η τρόικα γράφει τα νομοσχέδια», επιχείρησε το πρωί της Κυριακής ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κύριος Ζαχαριάδης, μιλώντας το Σάββατο στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» παραδέχθηκε: «Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο»!

Γνωρίζω ότι η ατάκα και τα τσιτάτα επισκιάζουν το περιεχόμενο, είπε το πρωί της Κυριακής στον Σκάι, επιχειρώντας να ανατρέψει τον αντίκτυπο της επίμαχης δήλωσης και εξήγησε: «Ο λόγος μου ήταν μεταφορικός, λεκτική υπερβολή για να περιγράψω τις συνθήκες».

Πάντως ο κύριος Ζαχαριάδης ήταν σαφής όταν ρωτήθηκε αν του «ξέφυγε» η έκφραση: «Δεν μου ξέφυγε, μίλησα μεταφορικά. Αν έγραφα κείμενο θα το έγραφα εντός εισαγωγικών»!

Είναι απολύτως κατανοητό ότι οι διαπραγματεύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχουν και το στοιχείο της σύγκρουσης και του συμβιβασμού, τόνισε και επέμεινε λέγοντας πως «η κυριολεκτική απεικόνιση αυτού που είπα είναι αναντίστοιχη της πραγματικότητας».

Είναι σαφές ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι δύσκολη, «μας έχουν βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά «η κυβέρνηση προχωράει και με συγκρούσεις και με συμβιβασμούς».

https://youtu.be/6-FwSsXX8DY

Η απίστευτη ομολογία - από την οποία επιχείρησε να κάνει πίσω - που αποδεικνύει ότι η υποτιθέμενη σκληρή διαπραγμάτευση μάλλον είναι μύθος έγινε από τον Κώστας Ζαχαριάδη σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» όπου παραδέχθηκε: «Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο»!

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν αυτές που λέγανε ότι αυτά τα προγράμματα είναι ευλογία» πρόσθεσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

https://youtu.be/if1VnmXohnc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ