Ένοπλες Συρράξεις

Επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης – Νεκρός ιρακινός διοικητής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολεμική επιχείρηση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ, για την κατάληψη του τελευταίου θύλακα, που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος στην Μοσούλη, σύμφωνα με ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης.

Η αεροπορία του Ιράκ, προχώρησε χθες σε ρίψη από αέρος ενημερωτικών φυλλαδίων που καλούσαν τους κατοίκους της περιοχής να την εγκαταλείψουν. Ωστόσο, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις φοβούνται απώλειες μεταξύ των αμάχων, στην περίπτωση μιας τέτοιας προσπάθειας.

Ο θύλακας αυτός, συμπεριλαμβάνει το κέντρο της παλιάς πόλης, αλλά και τρία προάστια που βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Τίγρη.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ο ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε κατά τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στα δυτικά της Μοσούλης, σύμφωνα με ειδησεογραφικό πρακτορείο Tansim.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...